• Top Stories

    Ν. Σακελλαρίου: Οι δικαστικοί λειτουργοί δε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων

    • NewsRoom
    Σακελλαρίου

    O Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου


    Απαντήσεις στο πόλεμο που μαίνεται στα ενδότερα του ΣτΕ, επιχείρησε να δώσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, τονίζοντας ότι «το δικαστήριο και οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους, ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων».

    Ο Ν. Σακελλαρίου μετά τη συνάντηση των Ανωτάτων Δικαστικών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επεσήμανε ότι «εμείς είμαστε τεταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον, προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας που είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της ομαλής λειτουργίας ενός ανωτάτου δικαστηρίου» ενώ τόνισε ότι «όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα μας».

    Ο Πρόεδρος του ΣτΕ απάντησε και για την πρόσφατη εξέλιξη με τις παραιτήσεις των δύο δικαστικών από την Ένωση του ΣτΕ, του κ. Ράμμου και της κας Σακελλαροπούλου. «Σας απήντησα ότι αυτοί οι οποίοι πράττουν αυτά είναι οι ελάχιστοι, μια μειοψηφία η οποία προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενός ανώτατου δικαστηρίου».

    Ωστόσο, για την επόμενη συνεδρίαση του ΣτΕ, ο κ. Σακελλαρίου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του λέγοντας «λέτε να σας πει ο πρόεδρος του ΣτΕ; Να εξαγγείλει πότε θα κάνει διάσκεψη μιας υποθέσεως; Εγώ έχω μια ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονή της διασκέψεως, να καθίσουν ήρεμοι σε ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση. Εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω. Και πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».

    Στην ίδια συνάντηση παρευρέθηκε και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία επεσήμανε την ικανοποίησή της για την έκβαση της συνάντησης, εξηγώντας ότι υπάρξει και δεύτερη συνάντηση για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες. Ωστόσο, και η κα Θάνου ήταν κατηγορηματική σε ερώτηση για το αν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει στο ΣτΕ ή για το ζήτημα των τηλεοτπικών αδειών, λέγοντας «καμία τέτοια αναφορά δεν έγινε».

    Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη με πρωτοφανείς για τα ελληνικά χρονικά αντιδράσεις, σύμβουλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας “επιτέθηκαν” κατά του Προέδρου του ΣτΕ, κ. Σακελλαρίου τη στιγμή που οι αντιπρόεδροι της Ένωσης του ΣΤΕ, Χρήστος Ράμμου και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, υπέβαλαν την παράιτησή τους από μέλη της Ένωσης, έπειτα από το “μέγα ατόπημά της” όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σχίσμα στο ΣτΕ: “Μας ζητούσαν να ψηφίσουμε με κλειστά μάτια”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Σακελλαρίου (πρόεδρος ΣτΕ): Γι’ αυτό διέκοψα τη διάσκεψη της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/afxisis-stous-dikastikous-etaxe-o-prothipourgos-kata-ti-sinantisi-tou-sto-megaro-maximou/79982

     

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ