• Πολιτική

    Μπλεγμένος και στο σκάνδαλο της FIFA ο Πετσίτης – Η ύποπτη αμοιβή των 60.000 ευρώ

    • NewsRoom
    Πετσίτης

    Ο Μανώλης Πετσίτης σε χαλαρή διάθεση με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξη Τσίπρα


    Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις σχετικά με την εμπλοκή του Μανώλη Πετσίτη, γνωστού και ως «Μανόλο του Παππά», σε περίεργες υποθέσεις, καθώς φέρεται να μπλέκεται και σε έρευνα της Ελβετικής εισαγγελίας για το «σκάνδαλο Βάλκε», που αφορά τον έκπτωτο γ.γ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA).

    Οι εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας είχαν συμπεριλάβει από το 2017 το όνομα του Μανώλη Πετσίτη στην έρευνα για ενεργητική δωροδοκία γύρω από τον Ζερόμ Βάλκε, στην οποία είχε εμπλακεί η εταιρεία «TAF SPORTS MARKETING AE», του Κωνσταντίνου Ντέρη. Η εταιρεία είχε κατηγορηθεί πως απέσπασε με χρηματισμό του Βάλκε τα δικαιώματα για το Μουντίαλ, τα οποία προσπάθησε να διαπραγματευθεί στην ΕΡΤ.

    Στις 27 Μαΐου 2015, ωστόσο, το FBI έκανε έφοδο στην έδρα της CONCACAF στο Μαϊάμι και ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, συλλαμβάνει επτά υψηλόβαθμους παράγοντες της FIFA στη Ζυρίχη. Έτσι η προσπάθεια της TAF έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να διαπραγματευτεί τελικά απευθείας με τη FIFA για τα δικαιώματα.

    H TAF ήταν μια από τις 6 εταιρείες από τις οποίες ο Πετσίτης, στενός φίλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, εισέπραξε το 2016 συνολικές αμοιβές ύψους 204.160 ευρώ. H TAF φέρεται το 2016 και το 2017 να είχε  μισθοδοτήσει συνολικά με 60.000 ευρώ τον κ. Πετσίτη.

    Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του dikisports.blogspot.com, «ο έκπτωτος γ.γ. της FIFA Ζερόμ Βάλκε έλαβε το 2015 τραπεζικό έμβασμα 500.000 ευρώ από Ελληνική εταιρεία τηλεοπτικών δικαιωμάτων και αθλητικού μάρκετινγκ, η οποία τα έτη 2016 και 2017 έδωσε φορολογημένη αμοιβή 60.250 ευρώ στον Μανώλη Πετσίτη.

    Η ελβετική Δικαιοσύνη μέσω του Έλληνα ειδικού ανακριτή διεθνών δικαστικών συνδρομών Παναγιώτη Καρακωνσταντή κατάσχεσε τα cd, τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών και έγγραφα της συγκεκριμένης εταιρείας που δραστηριοποιείται με μεγάλη εμπορική επιτυχία στον τομέα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Στα ευρήματα περιλαμβάνονται το αναιτιολόγητο έμβασμα Βάλκε και η περίεργη αμοιβή Πετσίτη.

    Η υπόθεση εντάσσεται σε διεθνή έρευνα για το σκάνδαλο της FIFA, αλλά έχει και την εγχώρια εκδοχή της: Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το υπ’ αριθμ. 4926/2018 βούλευμα του, διέταξε την άρση απορρήτου για το σχετικό υλικό και ήδη η νέα ανακρίτρια διεθνών δικαστικών συνδρομών Ερωφίλη Σταθοπούλου έλαβε τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Τα ευρήματα βρίσκονται στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη».

    Πάντως, από τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Ντέρης, μέσω του συνηγόρου του, είχε αρνηθεί κάθε ανάμειξη στο «σκάνδαλο» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και υποστήριζε ότι έχει δώσει επαρκείς διευκρινίσεις στις ελβετικές αρχές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο φως έγγραφο-ντοκουμέντο: Άνοιξαν οι λογαριασμοί Πετσίτη στην Κύπρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη μέγγενη της υπόθεσης Πετσίτη το Μαξίμου



    ΣΧΟΛΙΑ