ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εθνική Γερμανίας: Κοντά σε deal άνω των 7 εκατ. ευρώ με τον Γιούργκεν Κλοπ – Χρυσό συμβόλαιο έως το Μουντιάλ του 2030
Αισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο τον Ιούνιο εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.
«Είμαι πολύ αισιόδοξος για την Ελλάδα. Ο δρόμος ήταν δύσκολος, γεμάτος στερήσεις, αλλά τώρα είναι ξεκάθαρο, ότι το πρόγραμμα ήταν επιτυχές», σημειώνει ο Μοσκοβισί, δηλώνοντας πως «η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα προηγούμενα χρόνια, τώρα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και η χώρα αναμένεται να εξέλθει του προγράμματος τον Ιούνιο».
Ωστόσο, όπως προσθέτει «μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης, θα υπάρξει εποπτεία, η οποία θα διασφαλίσει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα». Αναφορικά όμως με το «πόσο στενή» θα είναι αυτή η εποπτεία, ο κ. Μοσκοβισί «πετά το μπαλάκι» στην Γερμανία.
«Θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τη Γερμανία. Αυτό, όμως, δεν θα είναι ένα νέο πρόγραμμα με όρους, αλλά αφορά σε μια αξιολόγηση, όπως για κάθε μέλος της ευρωζώνης, με τα αντίστοιχα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Δεν απαλλάσσουμε τη χώρα από το ένα πρόγραμμα για να τη στείλουμε στο επόμενο», κατέστησε σαφές ο κ. Mοσκοβισί.
Σχολιάζοντας την θέση που αναμένεται να ακολουθήσει ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε: «Σαφώς η συνεργασία με τον Oλαφ Σολτς θα είναι διαφορετική σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για ένα πράγμα όμως είμαι βέβαιος: θα είναι ένας γνήσιος Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πιστός στην παράδοση της σταθερότητας. Αυτό είναι μέρος της γερμανικής ιδιοσυγκρασίας και κουλτούρας».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μοσκοβισί: Στο επόμενο εξάμηνο θα συμφωνηθεί η μετα-μνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζητεί άμεσο τερματισμό της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στον Κόλπο
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά να μην κατέβει στις εκλογές και να στηρίξει της ΕΛΑΣ του Τσίπρα
- Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Ανταλλαγή σφοδρών επιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν – Νέα χτυπήματα στο Κουβέιτ, στο «έλεος» των drones το Ορμούζ
- Φωτιά στο Μπάντμιντον: Περιορίστηκε στο κτίριο η πυρκαγιά – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.