• First Top Stories

    Moscovici: Θα εργαστούμε προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας


    Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Pierre Moscovici, δήλωσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι “Η θέση της Επιτροπής είναι πως μπορεί να βρεθεί συμφωνία στα ανοιχτά ζητήματα» και πως απομένει αρκετή δουλειά αλλά «Έχει γίνει σημαντική πρόοδος”.

    Τόνισε πως πρέπει να γίνει “Κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί μια νέα κρίση” και εξέφρασε την ελπίδα του για την επίτευξη συμφωνίας.

    «Θα εργαστούμε προς τη κατεύθυνση μιας συμφωνίας ήρεμα και συγκροτημένα. Θέλουμε να ενδυναμώσουμε και να μεταρρυθμίσουμε την Ελλάδα για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Moscovici.

    Jean-Claude Juncker και Klaus Regling
    Jean-Claude Juncker και Klaus Regling

    Το πακέτο Juncker – το οποίο κινείται στη σωστή κατεύθυνση – και οι επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα δώσουν “σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη σε όλη την Ευρωζώνη”, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.

    Την ίδια ώρα λαμβάνουμε αντικρουόμενα μηνύματα από τις Βρυξέλλες, καθώς από τη μια ο Juncker χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα αντισυνταγματικά και ο Klaus Regling από την άλλη λέει πως δεν υπάρχει καμία πρόοδος, κάτι που προκαλεί εύλογα πολλά ερωτηματικά καθώς οι εταίροι δεν δείχνουν να έχουν ταύτιση στις απόψεις τους.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/spiegel-o-chronos-metrai-antistrofa-gia-tin-ellada/41503



    ΣΧΟΛΙΑ