• Πολιτική

    Μητσοτάκης – Τσίπρας στην Βουλή σε υψηλούς τόνους για την αστυνομική βία

    • Νένα Σώκου
    Δημοσκόπηση GPO: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Δημοσκόπηση GPO: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ


    Νέα σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην Βουλή για το θέμα της αστυνομικής βίας.

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσέρχεται στο Κοινοβούλιο για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα μετά τις σοκαριστικές εικόνες ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικό στην Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή, αλλά και από τα βίαια επεισόδια στην συγκέντρωση της Τρίτης με τον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού αστυνομικού.

    Κατά πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ένα περίγραμμα μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινόμενου, που θα στηρίζεται στους άξονες της καλύτερης εκπαίδευσης των αστυνομικών και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης φαινομένων αυθαιρεσίας.

    Ως προς το ύφος της συζήτησης, ο πρωθυπουργός θα τονίσει την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα λείψουν οι συγκρούσεις με εκατέρωθεν κατηγορίες για διχαστικές πρακτικές και υποδαύλιση της κοινωνικής έντασης.

    Τον τόνο, στον οποίο θα κινηθεί ο πρωθυπουργός στην συζήτηση έδωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία άφησε να εννοηθεί ότι το κλίμα θα εξαρτηθεί και από τον τόνο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, που θα τοποθετηθεί πρώτος ως ερωτών.

    «Με το μήνυμά του ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν είναι η ώρα για διχασμούς. Αύριο θα απαντηθούν θεσμικά στην Βουλή. Ο κ. Τσίπρας μιλά πρώτος, ελπίζουμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» είπε η κ. Πελώνη.

    Η κυβέρνηση πάντως επιχειρεί από χθες να ρίξει τους τόνους της δημόσιας συζήτησης, επιχειρώντας να επιστρέψει στην θετική ατζέντα με την ανακοίνωση νέων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

    Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά πως αν και γνώριζε το ραντεβού βίας ομάδων χούλιγκαν στην Νέα Σμύρνη, εντούτοις ενορχήστρωσε συκοφαντία κατά των πολιτικών αντιπάλων επιρρίπτοντας ευθύνη για τα έκτροπα.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απάντησε πως οι αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκριτικές, αφού όλοι γνώριζαν για το κάλεσμα των συγκεκριμένων ομάδων μέσα από τα social media, παρ’ όλα αυτά τα κόμματα κάλεσαν τον κόσμο στην συγκέντρωση.

    Σε ρόλο πυροσβέστη κινήθηκε χθες και ο Στέλιος Πέτσας δηλώνοντας ότι πάμε σε αποκλιμάκωση της έντασης και ότι στην Βουλή θα γίνει «σοβαρή συζήτηση» για τα ζητήματα αυθαιρεσίας αστυνομικών οργάνων, στην βάση των προτάσεων Αλιβιζάτου που συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

    Πάντως, τα προηγούμενα 24ωρα «γαλάζια» στελέχη εξαπέλυσαν βαριές κατηγορίες σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιρρίπτοντας στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα ευθύνες για την όξυνση του κλίματος.

    Επικαλούνται τόσο την «πρόσκληση» της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην συγκέντρωση της Τρίτης όσο και βίντεο για το οποίο σχολίαζαν ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά για τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού στα επεισόδια της Τρίτης.

    «Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινό βίντεό της δεν είδε πουθενά τα λυμένα χέρια εκείνων που έκαναν δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού, αφήνοντας τον αιμόφυρτο στο δρόμο. Τόσο πολύ καταδικάζουν την επίθεση!  Ντροπή για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν βρήκε μια λέξη να πει για τον ξυλοδαρμό του πολίτη την Κυριακή στην Νέα Σμύρνη, ενώ χαρακτηρίζουν διχαστικό το τηλεοπτικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη μετά τα επεισόδια.

    «Πιστεύω βαθιά ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες είναι η ενότητα και η κοινωνική ομοψυχία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε δικό του μήνυμα. «Στη Δημοκρατία, εγγυητής αυτής της ενότητας είναι ο πρωθυπουργός που οφείλει πάντα να ενεργεί με γνώμονα τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».

    «Δυστυχώς όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του. Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία. Και σήμερα, έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Τον διχασμό».

    Διαβάστε ακόμη:

    Σκέρτσος: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να απευθύνουν έκκληση για ηρεμία

    Πελώνη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση την 25η Μαρτίου – Η εθνική οικονομία άντεξε

    ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην Ν. Σμύρνη: Γνώριζαν το ραντεβού βίας των χούλιγκαν – Ο Μητσοτάκης ενορχήστρωσε συκοφαντία

     



    ΣΧΟΛΙΑ