• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Την επόμενη Κυριακή θέλουμε «σαραντάρια»

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με μεγάλη παρουσία οπαδών, στελεχών της ΝΔ αλλά και απλού κόσμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε τη συνάντησή του με τους 32 υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ήρθε με καθυστέρηση από τις Σέρρες και το Κιλκίς, μαζί με τον περιφερειάρχη, που τον συνόδευσε σε όλη την επίσκεψή του στην Κεντρική Μακεδονία. Αντί να κατεβεί μπροστά στο Ολύμπιον, κατέβηκε στο Ηλέκτρα Παλλάς μαζί με το γιο του και διέσχισε την πλατεία φτάνοντας στο σημείο όπου τον περίμεναν όλοι. Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε πολίτες, ακούγοντας μάλιστα ορισμένους να του λένε “διώξ’ τους”, εννοώντας προφανώς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    Ακολούθως κατέβηκε στον υπόγειο χώρο του Ολύμπιον, στη σάλα του οποίου κάθισε και μίλησε με τους υποψήφιους βουλευτές, παρουσία του κ. Τζιτζικώστα. Στο τέλος της συνάντησης εμφανίστηκε και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη με την κόρη της για να χαιρετίσει τον πρόεδρο.

    Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι όχι η σημερινή ζέστη, αλλά τα 40αρια την επόμενη Κυριακή, που ενδεχομένως να αυξήσουν την αποχή. Και ο κ. Γαλαμάτης του απάντησε ότι τα θέλουμε τα 40αρια την επόμενη Κυριακή, με τον πρόεδρο να συμφωνεί…

    Μετά τη σύντομη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης δεν προέβη σε κάποια δηλωση, αλλά χαιρέτησε τον κόσμο και έδωσε ραντεβού για την επομένη Παρασκευή, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια επέστρεψε στο Ηλέκτρα Παλλάς αγια τη συνάντηση με επιχειρηματίες και μέλη του ΣΒΒΕ.

    Νωρίτερα, από τις Σέρρες ο κ. Μητσοτάκης είχε στείλει μήνυμα ενότητας, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

    «Η ανάγνωση της ιστορίας μας θυμίζει ότι στο διάβα των δεκαετιών η Ελλάδα τα κατάφερε και μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένη. Αντίθετα, όταν ήταν διχασμένη της τύχαιναν εθνικές συμφορές. Τώρα η υπόθεση της ενότητα του έθνους παραμένει ένα βασικό ζητούμενο καθώς η χώρα πλησιάζει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Εύχομαι κι ελπίζω την επόμενη των εκλογών η Ελλάδα να είναι πραγματικά ενωμένη και ταγμένη στον κοινό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ουσιαστική ανασυγκρότηση της χώρας, τη γρήγορη ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση», ανέφερε.

    Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε το πρωί την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

    Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Εμμανουήλ Παππά στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ακολούθως παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε για το Κιλκίς και στη συνέχεια για τη Θεσσαλονίκη.



    ΣΧΟΛΙΑ