• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Μητσοτάκης: Θα συζητήσω με τον Τζιτζικώστα, αλλά δεν κάνω συναλλαγές

    Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχηγός ΝΔ


    Ήπιων τόνων εκφράσεις, όσον αφορά την αντιπαράθεσή του με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χρησιμοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι θα αποφύγει κάθε προσωπικό χαρακτηρισμό στην προσπάθειά του να διατηρήσει ένα πολιτισμένο κλίμα. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 έκανε αναφορά στα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του κόμματος αντικρούοντας τον χαρακτηρισμό συνιστώσα που του απέδωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    “To προσωπικό μου στοίχημα ήταν να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας, δεν έκρυψα τις πολιτικές μου θέσεις και δεν συντάχθηκα με δημοσκοπικά ρεύματα. Πιστεύω ότι αυτό που εκφράζω είναι το πλειοψηφικό ρεύμα στη Νέα Δημοκρατία και δεν είμαι σε καμία περίπτωση συνιστώσα. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα που οφείλει να μπορεί να συνθέτει. Ο επόμενος αρχηγός για να μπορέσει να συνθέσει πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές στη Νέα Δημοκρατία που θα την κάνουν να λειτουργεί με κανόνες εσωκομματικής δημοκρατίας” ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    Επιπρόσθετα, μιλώντας για τον δεύτερο γύρο και για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τόνισε ότι θα μιλήσει μαζί του αλλά δεν θα κάνει συναλλαγές ούτε θα ανταλλάξει τη στήριξη με αξιώματα. “Δεν έχω κάνει συμφωνίες για να έχω την ελευθερία την επόμενη μέρα να κάνω αξιοκρατικές επιλογές” είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα στάθηκε και στην εκλογική διαδικασία υποστηρίζοντας ότι ξεκινάει από το μηδέν ενώ για τις πιθανότητες ανέφερε ότι είναι 50-50. “Εάν ανοίγαμε τη διαδικασία θα είχα πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσω. Αυτήν τη στιγμή θεωρώ ότι είναι 50 – 50.” τόνισε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις προτάσεις που έχει καταθέσει και θέλει να προωθήσει αν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος. “Οι θέσεις μου για εκσυγχρονισμό της Νέας Δημοκρατίας είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία καθώς και οι θέσεις μου για ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό Κράτος ώστε να μειώσουμε φόρους. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να πείσω τη Νέα Δημοκρατία να μειωθούν στους 200 οι βουλευτές. Θα επιμείνω στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στο σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.”



    ΣΧΟΛΙΑ