• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Σκληρό ροκ κόντρα στην κυβέρνηση με αιχμή οικονομία και Σκοπιανό

    μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Οικονομία και Σκοπιανό ήταν τα δύο θέματα, στα οποία εστίασε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και την υψηλή φορολόγηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ για μια ακόμη φορά ζήτησε εκλογές, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι λέει άλλα μέσα κι άλλα έξω.

    «Με 1,5 και 2% ανάπτυξη δεν πάμε πουθενά… Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη της τάξης του 3 με 4% για να την αισθανθούν οι πολίτες, για να υπάρχει αποκλιμάκωση της ανεργίας και βελτίωση των εισοδημάτων και παραγωγή πραγματικού πλούτου» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το Ελληνικό θα είχε ήδη προχωρήσει… Θα είχαμε κάνει τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και στο συμμάζεμα του κράτους».

    Εξήγησε ότι «οι δημοσιονομικοί στόχοι αυτή τη στιγμή δεσμεύουν τη χώρα, και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής Τσίπρα… Είναι τα απόνερα του τραγικού πρώτου εξαμήνου του 2015, αυτού για το οποίο ο κ. Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

    «Έχουμε μπροστά μας ένα τέταρτο μνημόνιο, δηλαδή αυξημένα μέτρα και ενισχυμένο μηχανισμό εποπτείας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και σχολιάζοντας τη ρύθμιση του χρέους ανέφερε: «Το χρέος αναγκάστηκαν κάποιοι να το ρυθμίσουν διότι η κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα ξέφυγε τα τελευταία χρόνια. Δείτε τι είχε προβλέψει η απόφαση του Eurogroup to 2012 και θα δείτε ότι είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση σήμερα».

    Ερωτηθείς τι θα έπραττε η ΝΔ εάν θα γινόταν εκλογές αύριο, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι η χώρα χρειάζεται τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική και φορολογική μεταρρύθμιση, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανάπτυξη ενώ σημείωσε ότι σε πρώτο στάδιο η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί μόνο «να απαλύνει τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα».

    «Η αυστηρή επιτήρηση και τα μέτρα δεν τελειώνουν» είπε ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε για προκλητικά πανηγύρια τόσο στις Πρέσπες όσο και στο Ζάππειο.

    Σκοπιανό: «Αυτή την συμφωνία δεν την ψηφίζω»

    Για το Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνησή του δεν θα κυρώσει τη συμφωνία.

    «Αυτή τη συμφωνία δεν τη διαπραγματεύτηκα, δεν συμφωνώ, δεν θα την ψηφίσω», παραδεχόμενος πάντως ότι εάν αυτή η συμφωνία ψηφιστεί τότε τα περιθώρια μιας κυβέρνησης ΝΔ θα είναι περιορισμένα.

    «Εκχώρησαν τη γλώσσα και την εθνότητα στη Βόρεια Μακεδονία. Η συμφωνία έχει πολλά μειονεκτήματα. Όπως για τα εμπορικά σήματα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

    «Αν πήρε ανταλλάγματα για το εθνικό θέμα, θα το δούμε στην πορεία. Εγώ έχω αφήσει ξεκάθαρα υπονοούμενα και απάντηση δεν πήρα. Ο Τσίπρας και με αφορμή το Σκοπιανό διχάζει τον ελληνικό λαό και προκαλεί. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να έχουμε εκλογές το συντομότερο δυνατόν για να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός» δήλωσε.

    «Δεν θα ψηφίσω αυτή τη συμφωνία. Τα ίδια ακριβώς που λέω στο εσωτερικό, έχω πει και στο εξωτερικό. Τα ίδια θα ξαναπώ όταν βρεθώ στο Βερολίνο μεθαύριο» πρόσθεσε.

    Διευκρίνισε μάλιστα πως ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε αυτή τη συμφωνία. Δεν θα δεχόταν ποτέ «Μακεδονική εθνότητα» και «Μακεδονική γλώσσα».

    Σε ό,τι αφορά την στάση που κράτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο ΠτΔ δεν είχε την αρμοδιότητα να κάνει κάτι παραπάνω.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ερντογάν – Ζήτησε άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία ζήτησε με επιστολή του ο Κ.Μητσοτάκης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ ο Ραγκούσης: «Αλίμονο αν το ΚΙΝΑΛ ταυτιστεί με τον Όρμπαν των Βαλκανίων, Μητσοτάκη»



    ΣΧΟΛΙΑ