• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια – Μπαράζ διπλωματικών επαφών

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στις εργασίες της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου θα παρευρεθεί σήμερα Παρασκευή  18 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Μπαράζ διπλωματικών επαφών αναμένεται να έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της 58ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, που συγκαλείται εν μέσω των κρίσιμων εξελίξεων στην Ουκρανία.

    Στις 15:30 ώρα Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Πρόεδρο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Markus Söder, ενώ στις 16:00 θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον Γερουσιαστή Lindsey Graham και αργότερα με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Dimitar Kovacevski.

    Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η συνάντηση (στις 17:00) του πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Γκαντζ, στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

    Στις 17:30 ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοσόβου, Vjosa Osmani-Sadriu και στις 18:00 θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Αλβανίας, Edi Rama. Επιπλέον, στις 18:30 θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας και επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), Friedrich Merz.

    Τέλος, στις 19:30 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πάνελ μαζί με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy» ( «Ανακόπτοντας την Αντιδημοκρατική Παλίρροια: Η παγκόσμια πρόκληση Διάβρωσης της Δημοκρατίας»). Τη συζήτηση αναμένεται να συντονίσει ο επικεφαλής του Centre for Liberal Strategies Ίβαν Κράστεβ.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Μαξίμου βάζει stop στην επιδοματολογία: «Δεν βοηθούν οι υπέρμετρες προσδοκίες» -Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της Οικονομίας

    Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ