• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Σήμερα ανακοινώνει προσλήψεις και νέα μέτρα από το υπουργείο Υποδομών

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Προσλήψεις και νέα μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που αποτελεί μία από τις τρεις κύριες εστίες υπερμετάδοσης του ιού, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών περιλαμβάνονται μέτρα για την αύξηση της πυκνότητας των δρομολογίων, που θα συμβάλλει στη μείωση του χρόνου αναμονής, αλλά και μέτρα που θα περιορίσουν τον συνωστισμό, στην προσπάθεια μείωσης της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού.

    Στο ίδιο πλαίσιο και για την εφαρμογή των μέτρων, πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να προχωρά και στην ανακοίνωση προσλήψεων προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες, ώστε να διευκολυνθεί η νέα πραγματικότητα χρήσης των δημόσιων Μέσων Μεταφοράς σε καιρούς πανδημίας.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται τουλάχιστον 300 νέες προσλήψεις οδηγών, πιθανόν, με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο προσλήφθηκαν με συμβάσεις αορίστου χρόνου περίπου 1.500 ειδικοί φρουροί και 800 συνοριοφύλακες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσουν και κριτήρια εντοπιότητας.

    Η εμπειρία, άλλωστε, από τους «βοηθούς σταθμών» στην πρώτη φάση έξαρσης του ιού αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς αυτοί παρείχαν συμβουλές και επιτηρούσαν την τήρηση των αποστάσεων εντός των σταθμών και των συρμών.



    ΣΧΟΛΙΑ