• Πολιτική

    Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο και θα τις χάσετε

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, επανέλαβε από τη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Μη σπέρνετε την αβεβαιότητα», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σε τέτοιες ώρες δεν μπορεί να ακούγονται φωνές για εκλογές, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από ένα κόμμα που υπόσχεται τα πάντα, όταν πήρε τα πάντα από τους πάντες».

    Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τη φράση του ότι σήμερα ζούμε την «ακρίβεια Μητσοτάκη» και όχι του πολέμου στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός τόνισε πως όταν έχουμε παγκόσμιο σεισμό δεν μπορεί οι ευθύνες (για το κύμα ακρίβειας) να αναζητούνται μέσα στη χώρα.

    «Μιλάτε για “ακρίβεια Μητσοτάκη”, πιστεύετε ότι οι πολίτες δεν έχουν αντίληψη, δεν βλέπουν τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη; Εμείς παλεύουμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία», ενώ εσείς «πάλι θεωρείτε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική εστία ακρίβειας σε έναν κόσμο που ευημερεί», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης με το βλέμμα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κανείς δεν μπορεί να ξοδεύει τους πόρους του εθνικού προϋπολογισμού αλόγιστα, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο εύρος των μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και αφού υπενθύμισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την περίοδο της πανδημίας και τις φωνές του τότε για περισσότερα μέτρα, όταν εκείνος μιλούσε για αναγκαίες εφεδρείες σε περίπτωση που επέλθει το χειρότερο σενάριο, είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζει στη γκρίζα πλευρά του παλιού του εαυτού. Επανέρχεται σε νέα ανεφάρμοστα σχήματα», με προτάσεις που φθάνουν τα 15 με 16 δισ. ευρώ. «Συγχαρητήρια κ. Τσίπρα, τινάζετε ξανά τα πάντα στον αέρα»!

    «Ποιος πρωθυπουργός δεν θα ήθελε να είχε ένα μαγικό ραβδί;» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει την πορεία του τόπου ώστε να φανεί πρόσκαιρα αρεστός.

    Ομοίως, και για τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

    Σε τέτοιες ώρες δεν μπορεί να ακούγονται φωνές για εκλογές, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από ένα κόμμα που υπόσχεται τα πάντα, όταν πήρε τα πάντα από τους πάντες, ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του για το επίμονο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

    «Οι εκλογές θα γίνουν με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο» διαβεβαίωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας και σε όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί υποτιθέμενης πρόθεσης της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

     «Μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές «ενδεχομένως να χρειαστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση για δύο ή τρεις μήνες», εάν δεν επιτευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης, είπε «κι έχουμε πόλεμο»… «Οι εκλογές θα γίνουν με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο στο τέλος της τετραετίας και θα τις χάσετε», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας – Το 90% θα επιστραφεί στην κοινωνία

    Τσίπρας: Δεν ζούμε την ακρίβεια του πολέμου, αλλά την ακρίβεια «Μητσοτάκη»



    ΣΧΟΛΙΑ