• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Μετέφεραν στα μουλωχτά τον Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση μετέφερε στα μουλωχτά τον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου, την ώρα που η χώρα θρηνεί, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ανάρτησή του στο twitter, ρωτά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αν η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου αποτελεί προτεραιότητα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες του επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη.

    «Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.Κ. @atsipras ,την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί & οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα,κυνισμό & συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;», αναφέρει.

    Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τη μεταγωγή κρατουμένου σε αγροτική φυλακή (που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή) πρέπει να προηγηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου κρατουμένου.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι η έκτιση της ποινής του Δ.Κουφοντίνα θα γίνει κανονικά, καθώς στις φυλακές αυτού του τύπου η κάθε ημέρα κράτησης μετρά τουλάχιστον διπλή με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης.

    Εκεί οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, εργάζονται, κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου, όπως ο Κορυδαλλός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: Μετέφεραν στα μουλωχτά τον Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές



    ΣΧΟΛΙΑ