• Πολιτική

    Μητσοτάκης για Πολάκη: «Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά με έναν θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;»

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε από το βήμα της Βουλής τους λόγους που η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλου καταγγέλλοντας τον αναπληρωτή υπουργό πως διαστρέβλωσε επίτηδες το νόημα των δηλώσεων του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ. Παράλληλα αναφέρθηκε και σε πολλές άλλες αμφιλεγόμενες στιγμές με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη όπως η επίθεση στον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας για την παρατήρησή του προς τον αναπληρωτή υπουργό για το γεγονός πως κάπνιζε εντός του υπουργείου.

    «Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας γιατί με τη συμπεριφορά του έχει υπερβεί κάθε πολιτικό όριο. Μπορεί να τον θεωρήσατε γραφικό με τις φωτογραφίες με τα όπλα του. Το ποτήρι ξεχείλισε. Είναι θέμα πλέον, δημοκρατικής τάξης. Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας όχι μόνο γιατί είναι ανάξιος υπουργός, διέλυσε τα νοσοκομεία, έφτασε να διορίσει διοικητή νοσοκομείου ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων και έκανε ρεζίλι τη χώρα όταν επιτέθηκε στον Ευρωπαίο επίτροπο για το κάπνισμα. Είναι ο πολιτικός που προσωποποιεί τον κυνισμό, που δίνει δικαστικές μάχες με ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, είναι ο υπουργός που μαζί με τον κ.Τσίπρα απέκρυψε τους νεκρούς στο Μάτι. Και τώρα βάζει στο στόχαστρό του έναν αγωνιστή της ζωής. Το μάθημα που μας δίνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ότι δεν το βάζουμε ποτέ κάτω. Δεν υπάρχει προηγούμενο υπουργού που να απειλεί δικαστές για να βάλουν στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους για να παραμείνει στην εξουσία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Ο αρχηγός της ΝΔ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον πως με την κίνησή του ταύτισε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με τον «αψύ Σφακιανό», ενώ στην πραγματικότητα, όπως ανέφερε, είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που είναι ταυτισμένος με τον Παύλο Πολάκη.

    «Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός, ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν το Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά με έναν θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε μάλιστα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως με την ντρίπλα του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, τους βάζει να αναμετρηθούν με την πολιτική τους αξιοπρέπεια.

    «Πάνω από όλα, η επιλογή του κ. Τσίπρα να πάρει στην πλάτη του τον κ. Πολάκη βάζει ξανά, εσάς -τους βουλευτές της συμπολίτευσης- να αναμετρηθείτε με την πολιτική αλλά και την προσωπική σας αξιοπρέπεια. Έτσι όμως, ο Πρωθυπουργός έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο. Και επιβεβαίωσε πλήρως όσους λέμε εδώ και καιρό ότι ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο.

    «Το ερώτημα λοιπόν αφορά και εσάς, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αν είστε κι εσείς Πολάκηδες. Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Αν είστε, δηλαδή, με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες. Αν είστε με την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αξιοσύνη ή με τον αυταρχισμό και τη φασίζουσα αλαζονεία», συνέχισε

    «Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά.

    Όπως ανέφερε, η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο και γιατί προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή φέροντας παραδείγματα από την μέχρι τώρα πορεία του κ. Πολάκη τον οποίο και κατηγόρησε πως κρύβεται πίσω από την βουλευτική ασυλία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίθεση του κατά του Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως όταν μία τέτοια πρωτοφανής συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση.

    «Τότε έχουμε μπροστά μας το «τέρας» για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Δηλαδή το πρόσωπο του φασισμού, με το οποίο η κοινωνία δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστεί. Γι΄ αυτό καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Και σαν Έλληνες είμαστε καλύτεροι – οι συμπεριφορές αυτές δεν μας εκφράζουν.

    Ο συγκεκριμένος υπουργός ενσαρκώνει, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, το ανατριχιαστικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» και «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» δήλωσε, για να προσθέσει πως ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει. Για λόγους αρχής και ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο, συμπυκνώνεται ή μάλλον συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους».

    «Αρχή άνδρα δείκνυσι. Ισχύει και για τον κ. Τσίπρα και για τον κ. Πολάκη. Το θέμα μεταφέρεται σε εσάς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Θα προστατέψετε την πολιτική σας αξιοπρέπεια; Όσοι τον καταδικάσατε, θα καταπιείτε τα λόγια που είπατε; Όσοι προσχωρήσατε σε μία πλειοψηφία-κουρελού, θα δεχθείτε να γίνεται αχθοφόροι της πολιτικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο ακόμα; Κάθε πολιτικός γράφει τη δική του ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



    ΣΧΟΛΙΑ