• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Οι ψηφιακές πλατφόρμες θα παρέχουν μοτοσικλέτα και κράνος στους διανομείς

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Για την αποκατάσταση μιας πολύχρονης αδικίας σε βάρος των διανομέων κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε στην εφαρμογή του νόμου για την παροχή μοτοσικλέτας και προστατευτικού κράνους στους διανομείς από τις ψηφιακές πλατφόρμες.

    Συγκεκριμένα, η ανάρτηση αναφέρει:

    «Αποκαθιστούμε, σήμερα, μία πολύχρονη αδικία σε βάρος των εργαζόμενων στον κλάδο της διανομής. Στο εξής, οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να τους παρέχουν την μοτοσυκλέτα και το προστατευτικό κράνος για τις μετακινήσεις τους. Και ακόμη, αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο. Ενώ, αν οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο και εξοπλισμό, θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση.

    Την εργοδοτική αυτή υποχρέωση ορίζει ο Νόμος για την Προστασία της Εργασίας, που ψήφισε η Κυβέρνηση παρά τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφαρμογή του είναι η απάντηση μιας Πολιτείας που νοιάζεται για τον εργαζόμενο. Και που, σε δύσκολους καιρούς, με τους μισθούς χαμηλούς ακόμη στην Ελλάδα, προσπαθεί να ανακουφίζει την καθημερινότητά του, διευρύνοντας τα δικαιώματά του. Με πράξεις!»

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης σε υπουργικό: Μέτρα 4 δισ. για τον εισαγόμενο πληθωρισμό – Οι έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας είναι εντατικοί

    Οικονόμου: Σε ενέργεια και καύσιμα θα διοχετευθεί ο φόρος στα υπερκέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ