ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη βουλή επί της τροπολογίας για την προστασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Δευτερολογία του επανέλαβε ότι το Μνημείο και οι εν γένει ιεροί τόποι ανήκουν σε όλους και όχι σε εκείνους που φωνάζουν περισσότερο.
Είπε μεταξύ άλλων:
«Τρικυμία εν κρανίω κ. Ανδρουλάκη. Έχουμε αντιπαρατεθεί πολλές φορές στο κοινοβούλιο. Ποτέ δεν σας είδα πιο αμήχανο. Αυτά που λέγατε προσπαθούσα να καταλάβω αν βγάζουν νόημα για την ουσία του ζητήματος που συζητούμε σήμερα. Περιγράψατε την τροπολογία ως συνταγματική εκτροπή. Στην συνέχεια μας είπατε ότι είναι περιττή μιας και δεν κάνει τίποτα από το να ορίζει τα ζητήματα καθαρισμού. Αποφασίστε τι είναι.
Η κυβέρνηση απαντά με σαφήνεια. Δεν θα μπορούσε να λυθεί το ζήτημα με το υφιστάμενο πλαίσιο. Ο χώρος αυτός λόγω τις ιδιαίτερης σημασίας του χρήζει ειδικής προστασίας και τεκμηριώθηκε απόλυτα γιατί είναι απόλυτα συμβατό με το Σύνταγμα. Κατά συνέπεια δημιουργούμε ειδικό πλαίσιο προστασίας και λέμε ότι από εδώ και στο εξής ορισμένες πράξεις, ακτιβισμοί διαδηλώσεις , τσαντίρια.. αυτά στο συγκεκριμένο χώρο από εδώ και στο εξής σε αυτό το χώρο δεν θα επιτρέπονται. Θα μπορούν α γίνουν απέναντι . Οπουδήποτε αλλού εκτός από αυτό το χώρο. Αναφερθήκατε και είπατε ότι αυτό γίνεται γιατί θα πάει κάποιος εργολάβος να καθαρίσει τον χώρο. Σύμφωνα με τις διατάξεις σήμερα ποιος έχει την αρμοδιότητα καθαρισμού;
Ο Δήμαρχος Αθηναίων ο κ. Δούκας. Δεν καθάριζε όμως γιατί ήθελε να κάνει πολιτικό παιχνίδι. Ήθελε να κάνει πολιτικό παιχνίδι για να γίνει αρχηγός της κεντροαριστεράς; Δεν το γνωρίζω. Άν γνώριζα όμως ότι δεν έκανε την δουλειά του. Έχουμε συγκεκριμένη αντίληψη για την φροντίδα του χώρου. Το Υπουργείο Άμυνας μπορεί να έχει αντίληψη για το πως θα διαμορφωθεί στο μέλλον ο χώρος ώστε να μην τίθεται σύγχυση για το τι είναι δημόσιος χώρος και τι εθνικό μνημείο.
Μιλήσατε για το ξυλόλιο. Αναρωτιέμαι ο βουλευτής σας ο κ. Χριστοδουλάκης δεν ήταν αυτός που μίλησε από την Βουλή – ακολουθώντας κατά γράμμα τον Βελόπουλο – για την θεωρεία των 3 εξαφανισμένων βαγονιών. Εσείς καταθέσατε προτάσεις δυσπιστίας υιοθετώντας την θεωρία για την δήθεν μονταζιέρα. Σήμερα πια γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι όλη η θεωρία περί ξυλολίου ήτα έναν άθλιο ψέμα με στόχο να εργαλιοποιήσει τον πόνο των συγγενών.
Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για τα μίντια που μας στηρίζουν πείτε μας και ποια είναι γιατί αν δείτε τα πρωτοσέλιδα θα βγάλετε άλλα συμπεράσματα.
Κλείνω με μια παρατήρηση. Στο έμβλημα της Βουλής απεικονίζεται ο Άγνωστος Στρατιώτης γιατί στηριζόμαστε πάνω σε αυτό το Μνημείο. Αυτή την ιστορία τιμούμε προστατεύοντας το Μνημείο όπως του αξίζει και όπως επιθυμεί η σιωπηλή πλειοψηφία.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαρδαλιάς: «Κάθε αντιπλημμυρικό έργο που σχεδιάζουμε αποτελεί μια έμπρακτη απάντηση στις προκλήσεις της εποχής»
- Νέα πρόταση 20 δισ. δολαρίων του Τραμπ για την ασφάλιση των πλοίων στον Περσικό Κόλπο
- Η αεροπορική εταιρεία Emirates ανακοινώσει ότι αναστέλλονται όλες οι πτήσεις προς και από το Ντουμπάι
- Ουκρανία: Τουλάχιστον επτά νεκροί, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.