Πολιτική

Μητσοτάκης: Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα, δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα

  • NewsRoom

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


Την απάντησή του στις επικρίσεις που δέχεται για το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα. Είναι πολύ ωραίο να λες σε όλους ότι θα εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου, αυτό για το οποίο σε εξέλεξαν οι πολίτες», υπογραμμίζοντας ότι η στάση του για τη μείωσή τους δεν έχει μεταβληθεί.

Ο πρωθυπουργός έχει διευκρινίσει ότι το ζήτημα των πλεονασμάτων θα τεθεί με στόχο τη μείωσή τους από το 2021, ενώ τόσο για το συγκεκριμένο, όσο και για τα άλλα ζητήματα που αφορούν τις υποχρεώσεις της χώρας, θα συζητήσει με τους θεσμούς. «Πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε την 4η αξιολόγηση πολύ σύντομα» ανέφερε στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις στη χώρα. «Δεν περιορίζουμε τους ορίζοντες μας στην Γερμανία και στην Ευρώπη. Στις αρχές Νοεμβρίου θα βρεθώ στη Σαγκάη στο πλαίσιο της EXPO 2019 – στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα – και θα έχω συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κίνας», ανέφερε, όταν ρωτήθηκε για το ελληνογερμανικό συνέδριο που θα γίνει το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, με τη συμμετοχή του ιδίου, της καγκελαρίου Μέρκελ αλλά και επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.


ΣΧΟΛΙΑ