«Είμαστε εδώ σήμερα όχι μόνο ως φίλοι της Ουκρανίας αλλά και ως υπερασπιστές των αξιών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του στην Διάσκεψη της Ρώμης για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. 

Ο Πρωθυπουργός εστίασε στην ομιλία του στου στενούς δεσμούς της Ελλάδας με την Οδησσό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα εστιάζει στην Οδησσό, με την οποία έχουμε ιστορικούς δεσμούς και είναι στρατηγικής σημασίας στη Μαύρη Θάλασσα. Είμαστε δεσμευμένοι να την υποστηρίξουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας στρατηγικός διάδρομος μεταφοράς ενέργειας και εμπορίου.

1

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί για να υπάρξει ενεργειακή ασφάλεια στην Ουκρανία, αλλά και σε μια σειρά από τομείς. Εκπρόσωποι εταιρειών βρίσκονται στη Ρώμη για να πραγματοποιήσουν συζητήσεις για μια σειρά από θέματα, από την καθαρή ενέργεια και τις μεταφορές, έως την άμυνα.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Διαβάστε επίσης 

Διάσκεψη Ρώμης: Νέο ταμείο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας – Άμεσα θα δοθούν 2,3 δισ. από τα 10 για σπίτια, νοσοκομεία, ενέργεια

ΤτΕ: Περιορισμένοι και το γ’ τρίμηνο οι κυκλικοί συστημικοί κίνδυνοι – Oυδέτερο το περιβάλλον κινδύνου

Χρίστος Κούγιας: Οι γονείς μας ήταν εξαιρετικοί, αλλά και πολύ κακοί (video)