Πολιτική

Μητσοτάκης: Δικαίωση για εμάς η έκθεση της γερμανικής Βουλής για τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης

  • NewsRoom


Δικαίωση για τις ελληνικές θέσεις χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την γνωμοδότηση της γερμανικής Βουλής που έκρινε παράνομα τα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Νταβός, ο πρωθυπουργός σημείωσε: « Η Αθήνα θεωρεί πως το Βερολίνο αναπροσαρμόζει τη στάση του, κάτι που ίσως σημαίνει και τη συμμετοχή της Ελλάδας στη διαδικασία του Βερολίνου».

Σημειώνεται πως νωρίτερα, η γερμανική κυβέρνηση απέφυγε να σχολιάσει την γνωμοδότηση των Επιστημονικών Υπηρεσιών του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία το μνημόνιο που έχουν υπογράψει η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης σχετικά με την δικαιοδοσία των θαλασσίων ζωνών συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Τόνισε ωστόσο ότι η γνωμοδότηση συμφωνεί με τα σχετικά Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία «αντιπροσωπεύει πλήρως» και το Βερολίνο.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε μια πρώτη αποτίμηση των επαφών και των παρεμβάσεων του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι στο Νταβός επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις και υπογραμμίζει ότι η χώρα βρίσκεται στην αρχή μιας μακράς περιόδου ανάπτυξης.