• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Πλήρης κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023, συζητάμε στοχευμένα μέτρα – Αυστηρότερο πλαίσιο για τις λέσχες φιλάθλων

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Σοκαρισμένος με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού από οπαδούς στη Θεσσαλονίκη δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, η οποία θα μεταδοθεί το Σάββατο.

    «Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα όπως και όλοι οι Έλληνες από αυτό το οποίο έγινε στη Θεσσαλονίκη. Εάν δε λύσουμε το θέμα της βίας τώρα δεν θα το λύσουμε ποτέ».

    Αναφέρεται στην επιτυχία της αστυνομίας με τη σύλληψη των εμπλεκόμενων στη δολοφονία του 19χρονου αλλά λέει ότι αυτό προφανώς δεν αρκεί. «Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν πολύ συγκεκριμένες εξαγγελίες από τα συναρμόδια υπουργεία και θα γίνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα βίας».

    «Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, ενώ προανήγγειλε ότι στο έξης στις θύρες των  οργανωμένων οπαδών  θα εισέρχονται   μονό θεατές με εισιτήρια διαρκείας.

    Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των ασθενέστερων, την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και σε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού.

    ‘Όπως ανέφερε θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    «Θα εξακολουθούμε να παρέχουμε αυτή την στήριξη για όσο καιρό διαρκεί αυτή η αναταραχή στην αγορά της ενέργειας που ελπίζουμε ότι θα είναι προσωρινή. Είδατε ότι ο υπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα για τον Φεβρουάριο». Επίσης εκδηλώνει την αισιοδοξία του ότι από τον Μάιο είναι πιθανό να δούμε μία αποκλιμάκωση.

    «Θα με ρωτήσει κανείς γιατί πηγαίνουμε μήνα μήνα. Είναι τεχνικό το ζήτημα πρέπει κάθε μήνα να βλέπουμε ποιες είναι οι οριακές τιμές του συστήματος έτσι ώστε η επιδότησή μας να είναι στοχευμένη. Θα υπάρχει στήριξη και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και ελπίζουμε πια ότι από την άνοιξη θα υπάρχει μια σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα αλλά θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον – το τονίζω- εφόσον πάρουμε μέτρα δεν θα είναι οριζόντια, θα είναι στοχευμένα», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023. «Θα μονιμοποιήσουμε την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, κάποια στιγμή αυτό θα ισχύσει για όλους το 2023. Η πρόθεσή μου είναι η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 να αποτελεί παρελθόν για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα», ανέφερε.

    Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη. «1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει» τόνισε.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Μητσοτάκης για την Οικονομία στον Αυτιά

    Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσημη επίσκεψη στην Κροατία – Ποιους θα συναντήσει



    ΣΧΟΛΙΑ