• Πολιτική

    Μητσοτάκης από Τίρανα: Απαραίτητη η επίλυση του θέματος Μπελέρη για να συμφωνήσουμε στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Έντι Ράμα

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Έντι Ράμα


    Ξεκάθαρο μήνυμα στην Αλβανία ότι η επίλυση του θέματος με τον προφυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, είναι απαραίτητη προκειμένου η Ελλάδα να συμφωνήσει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης της γειτονικής χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Βερολίνου που διεξάγεται στα Τίρανα.

    «Θέλω να τονίσω τον σεβασμό μου στην ανεξαρτησία της αλβανικής Δικαιοσύνης, όμως ο Φρέντι Μπελέρης έχει δικαίωμα να ορκιστεί έστω και προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρας», δήλωσε αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Είναι σημαντικό να ορκιστεί ο δήμαρχος Χειμάρρας ώστε να φύγει η σημαντική σκιά που επηρεάζει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις» συνέχισε.

    «Ελπίζω και εύχομαι το πρόβλημα να λυθεί σε πνεύμα καλής συνεργασίας χωρίς να επηρεάζει τις σχέσεις των δύο κρατών» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζοντας ότι «θα συζητήσω το θέμα αυτό με τον Έντι Ράμα».

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά και αταλάντευτα την ενταξιακή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων υπογραμμίζοντας ότι «ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος και απαιτεί από τις χώρες αυτές σημαντικές προσαρμογές στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

    Στο πλαίσιο αυτό έκανε ειδική αναφορά σε «μια αρχή που είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι ο σεβασμός του κράτους δικαιου. Ένας σεβασμός που πρέπει να δηλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις του οργανωμένου κράτους όλων των χωρών».

    Διαβάστε επίσης:

    Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Κασσελάκης: Αυτή είναι η πρώτη «ήττα» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ και δεν θα είναι η τελευταία

    Κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο προϋπολογισμός του 2024 



    ΣΧΟΛΙΑ