ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν τα σχόλια του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος νωρίτερα είχε είχε καλέσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ανησυχεί για τη δική του υστεροφημία.
Αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ δημοσιογράφος επεσήμανε στον κ. Μητσοτάκη ότι «ο κ. Σαμαράς απάντησε στα περί τεχνογνωσίας και είπε ότι η ΝΔ είναι σήμερα κόμμα Μητσοτάκη».
«Η ΝΔ δεν είναι σήμερα παράταξη; Απ΄ ότι θυμάμαι ο ίδιος πήρε στις εκλογές 18%. Ωραία απόδοση!» ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πως ξεκίνησε η σύγκρουση
Η σύγκρουση είχε αρχίσει λίγες ώρες νωρίτερα στο «Βελλίδειο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά και εάν θα μπορούσε να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία μαζί του σε περίπτωση που η ΝΔ δεν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.
Ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει στα διαδοχικά υποθετικά σενάρια – «εάν κάνει κόμμα ο κ. Σαμαράς, εάν θα μπει στη Βουλή, εάν εμείς δεν είμαστε αυτοδύναμοι» –, αλλά για το πολιτικό σκέλος της ερώτησης ήταν απολύτως σαφής.
«Με αυτά τα οποία έχει πει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αμφισβητεί ευθέως τον πυρήνα της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της χώρας, όπως αυτή ασκείται τα τελευταία χρόνια, εγώ δεν βλέπω απολύτως κανένα περιθώριο συνεννόησης», ανέφερε.
Η φράση, όμως, που έμελλε να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού ήρθε αμέσως μετά.
«Ο κ. Σαμαράς υπηρέτησε τη χώρα ως πρωθυπουργός. Η παράταξη τον δέχτηκε πίσω. Τον έκανε πρωθυπουργό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα σκεφτεί τελικά την υστεροφημία του και διαθέτει αρκετή τεχνογνωσία, ξέρετε, στο πώς να κάνει κακό στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην την αξιοποιήσει και να σκεφτεί καλύτερα την υστεροφημία του».
Σαμαράς: «Ο Μητσοτάκης περιφρονεί τον λαό, ας ανησυχεί για τη δική του υστεροφημία»
Η απάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ ήρθε γρήγορα. «Το ποιος διαθέτει τεχνογνωσία για να βλάψει την παράταξη δεν το αποφασίζει η οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά ο λαός της παράταξης», απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ το 2009, όταν η εκλογή προέδρου είχε ανοίξει στη βάση του κόμματος. «Όπως τότε, όταν 800.000 Έλληνες εξέλεξαν αρχηγό με πραγματική τεχνογνωσία για τη διάσωση της χώρας», ανέφερε.
Και επέστρεψε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη την αναφορά περί υστεροφημίας: «Αυτόν τον λαό περιφρονεί ο κ. Μητσοτάκης. Ας ανησυχεί, λοιπόν, για τη δική του υστεροφημία».
«Θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της ακρίβειας»
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ πέρασε σε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει με τους πλέον μελανούς τόνους την πολιτική παρακαταθήκη του.
«Θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της ακρίβειας, της διαφθοράς, της αλαζονείας, των απευθείας αναθέσεων, της φτωχοποίησης, της woke ατζέντας, των φόρων, της εξαθλίωσης των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, της καταστροφής της εστίασης, της εξωτερικής πολιτικής του κατευνασμού και των υποκλίσεων», ανέφερε.
Στο ίδιο κάδρο έβαλε το μεταναστευτικό, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Τέμπη και τις υποκλοπές, μιλώντας για «δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που πήραν άσυλο» και προσθέτοντας: «Και βέβαια του ΟΠΕΚΕΠΕ, του Φραπέ και του Χασάπη, των Τεμπών και των υποκλοπών».
Το πολιτικό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά κορυφώθηκε στο τέλος της παρέμβασής του, όταν αμφισβήτησε ευθέως τη σημερινή ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Δεν είναι αυτή η παράταξη, κύριε Μητσοτάκη. Αυτό είναι το κόμμα Μητσοτάκη», είπε.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης για Σαμαρά: «Θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα σκεφτεί καλύτερα την υστεροφημία του»
Σαμαράς εναντίον Μητσοτάκη: Να ανησυχεί για τη δική του υστεροφημία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛ.Α.Σ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Γνωρίζει καλά πως έχει αντίπαλο, οι εκλογές δεν θα είναι όπως τις έχει ονειρευτεί
- Φωτιά στην Σκιλλουντία Ηλείας – Σηκώθηκαν 6 αεροσκάφη
- Πιερρακάκης: Νέα εποχή για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Η μεταρρύθμιση του στα τεκμήρια και η επιβράβευση των συνεπών
- Από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στα «Ελληνικά Σιδηροδρομικά Ακίνητα»: Νέα εποχή για την αξιοποίηση της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.