• Πολιτική

    Μυτιλήνη: Τα ΜΑΤ εμπόδισαν με χημικά τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τον Τσίπρα

    • NewsRoom

    Διαδηλωτές σπρώχνουν τα οχήματα της αστυνομίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στη Μυτιλήνη, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018. Με κινητοποιήσεις, απεργίες και κλειστά καταστήματα αντιδρούν κάτοικοι και φορείς της Λέσβου στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να συμμετάσχει στο 14ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. Πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων είναι η άμεση αποσυμφόρηση από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, αλλά και η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Ένταση επικράτησε στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του νησιού της Λέσβου στη Μυτιλήνη, εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο. Μία ομιλία που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7:30, αλλά τελικά ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας και 15 λεπτών.

    Λίγο μετά τις 8:30, διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία Τσίπρα, για να επιδώσουν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

    Στο συλλαλητήριο πήραν μέρος περίπου 3.000 διαδηλωτές από όλο το νησί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα καταστήματα σήμερα στη Λέσβο παρέμειναν κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τους εμπόρους οι οποίοι ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών αλλά και τη διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ.

    Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια:



    ΣΧΟΛΙΑ