• Πολιτική

    Μήνυση κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από μέλος της ΚΕ Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

    Είπε- ξείπε ο Κυρανάκης για τη διαγραφή Μπογδάνου - Τώρα δεν θέλει εξηγήσεις


    Μια ανάρτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αιχμές για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των μεταναστών, προκάλεσε τη σε βάρος του μηνυτήρια αναφορά.

    Ο δικηγόρος και μέλος της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αγης Τάτσης, εγκαλεί τον βουλευτή για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

    Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο Κ. Μπογδάνος ανήρτησε χθες στη σελίδα του ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα, το οποίο επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Έβρο, για να διευκολύνει την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα. “Με τις πλάτες των συριζαίων”, ήταν το σχόλιο του βουλευτή.

    «Δημόσια ισχυρίστηκε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υποστηρίζει ο δικηγόρος στη μηνυτήρια αναφορά του, υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη δήλωση παραπέμπει σε άλλες εποχές, «όταν εξυφαίνονταν οι σκευωρίες όπως της «Δίκης των αεροπόρων» και της «Υπόθεσης Ασπίδα», ενώ ο μηνυόμενος “είχε στόχο να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα».

    Κατά τον μηνυτή «η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο. Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».

    Ο Α. Τάτσης, ζητεί να κληθεί ο βουλευτής να καταθέσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις και ως μάρτυρες ζητεί να καταθέσουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.



    ΣΧΟΛΙΑ