• Πολιτική

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Έχουμε μείνει πίσω στην αποστολή μας και πρέπει να τρέξουμε

    • NewsRoom

    Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παραλαμβάνει από τον Γιάννη Οικονόμου


    Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρέλαβε από τον Γιάννη Οικονόμου.

    O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που αναλαμβάνει το υπουργείο, ανέφερε:

    «Τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν όχι γιατί ξεχνάμε, αλλά γιατί ξεκινάμε. Η εποχή άλλαξε και πρέπει να πω ότι είμαστε πίσω. Είχαμε νεκρούς, πολίτες και αστυνομικούς. Έχουμε μείνει πίσω στην αποστολή μας και πρέπει να τρέξουμε. Εκφράζω την αγάπη και την εμπιστοσύνη μου».

    Οικονόμου: Αποδόθηκαν προσδοκίες υπεράνω του ρόλου της αστυνομίας και του υπουργείου

    Συγκινημένος αλλά και με αιχμές αποχώρησε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Οικονόμου.

    Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι αποδόθηκαν προσδοκίες τόσο στην ΕΛ.ΑΣ. όσο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που υπερβαίνουν τον ρόλο τους, αναφέροντας ως παράδειγμα την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο λεκανοπέδιο και τη βία μεταξύ μαθητών.

    Τέτοιες προσδοκίες, σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, «βλάπτουν την ΕΛ.ΑΣ. και επιδεινώνουν τη σχέση της με τους πολίτες».

    «Από την πρώτη στιγμή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέχρι και την τελευταία, δεν έπαυα να πιστεύω ότι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το αστυνομικό έργο αλλά είναι ένα ζήτημα πολυπαραγοντικό.

    Η απόδοση στην ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσδοκιών που υπερβαίνουν τον ρόλο τους, όπως π.χ. η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο λεκανοπέδιο – το οποίο δεν προκαλεί η αστυνομία – και η βία μεταξύ μαθητών, βλάπτουν την ΕΛ.ΑΣ. και επιδεινώνουν τη σχέση της με τους πολίτες», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Ζητά παρέμβαση της κυβέρνησης για ρύθμιση της τιμής του βρεφικού γάλακτος

    Μητσοτάκης: Δεν έχει άλλον ανασχηματισμό, εκτός αν πάω στο βουνό

    Σεισμός Ιαπωνία: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες για να βρουν επιζώντες – Τουλάχιστον 84 οι νεκροί



    ΣΧΟΛΙΑ