• Πολιτική

    Μετακλητή υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις… «πειραγμένες» φωτογραφίες της ΝΔ


    Η μάχη των εντυπώσεων για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων και η προσπάθεια απαξίωσης των εκδηλώσεων  των αντιπάλων φαίνεται πως οδηγεί και σε εντυπωσιακές «γκάφες». Θύμα του καυτού προεκλογικού κλίματος και της προπαγάνδας έπεσε και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Νέα Σελίδα», η οποία στην προσπάθειά της να χτυπήσει τη Νέα Δημοκρατίας κατάφερε να αναδείξει, άθελά της, τον μηχανισμό των φιλοκυβερνητικών τρολ και τα μέσα που χρησιμοποιούν για να παραποιήσουν τα γεγονότα.

    Αφορμή στάθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την Κυριακή στην ανοιχτή συγκέντρωση στο ενετικό λιμάνι των Χανίων. Η ηλεκτρονική έκδοση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας δημοσίευσε ένα «ρεπορτάζ» με τίτλο: «Μητσοτάκης: Απίστευτο μοντάζ στα Χανιά – Διπλασίασαν τον κόσμο (photo)», στο οποίο παρουσιαζόταν μια γελοιωδώς «πειραγμένη» φωτογραφία της εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, όπου ο κόσμος είχε πάρει ακόμα και τη θέση των κτηρίων.

    Στο κείμενο του ρεπορτάζ η εφημερίδα υποστήριζε πως η συγκεκριμένη ψεύτικη φωτογραφία δημιουργήθηκε και διακινήθηκε από την ίδια την ΝΔ.

    Ωστόσο, η αλήθεια ήταν τελείως διαφορετική. Η φωτογραφία, η οποία όντως ήταν πειραγμένη, δεν είχε δημιουργηθεί από τη Νέα Δημοκρατία αλλά από μετακλητή υπάλληλο και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δυσφημήσει τη ΝΔ, ενώ διαδόθηκε αρχικά μέσω ενός λογαριασμού στο Facebook, ο οποίος πρόσκειται φιλικά προς την κυβέρνηση.

    Πρόκειται για τον λογαριασμό με όνομα «Τιμολέων Σοφός». Η αρχική ανάρτηση έγινε την 20.5.2019 και ώρα 07.18΄,  περίπου τρεις ώρες πριν το δημοσίευμα της «Νέας Σελίδας». Ο ίδιος ο λογαριασμός ήταν αυτός που αναφέρει πως οι φωτογραφίες προέρχονται από την Κατερίνα Κνήτου,  δικηγόρο η οποία είχε διοριστεί σε διάφορες θέσεις του δημοσίου (Υπουργείο Εσωτερικών,  μέλος στο ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής).

    Η αποκάλυψη της προέλευσης της φωτογραφίας έφερε την άρον-άρον απόσυρση του κειμένου της φιλοκυβερνητικής εφημερίας «Νέας Σελίδας», ενώ με νέα του ανάρτηση ο λογαριασμός έκανε την δική του αυτοκριτική «Τιμολέων Σοφός», καλώντας οι μάχες  να γίνονται με ήθος και σοβαρότητα και όχι με «ηλίθια τεχνάσματα».



    ΣΧΟΛΙΑ