ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νομοτεχνική βελτίωση, με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα υπάρχει αμνήστευση ή παραγραφή αδικήματος πολιτικών προσώπων εξαιτίας της συμμετοχής τους σε offshore εταιρίες που έχουν την έδρα τους σε χώρες που θεωρούνται φορολογικά συνεργάσιμες, εφόσον επικαλεστούν την επιεικέστερη διάταξη που ίσχυσε για τρεις μέρες από τη δημοσίευση του προηγούμενου νόμου, κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της επίμαχης τροπολογίας, ο Ν. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε σοβαρές τις νομικές ενστάσεις και παρατηρήσεις που εκφράστηκαν από κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης ενώ αντέκρουσε τις αιτιάσεις τους περί προσπάθειας αμνήστευσης και απαλλαγής ορισμένων πολιτικών προσώπων, τονίζοντας ότι καμία τέτοια πρόθεση και από κανένα δεν υπήρξε στην κυβέρνηση.
Παράλληλα, ο ίδιος, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, κατέθεσε ρύθμιση που ξεκαθαρίζει ότι η προθεσμία των εξήντα ημερών για μεταφορά περιουσιακών στοιχείων δεν αίρει το αξιόποινο παλαιότερων παραβάσεων και διευκολύνει μόνο να προσαρμοστούν όσοι εμπίπτουν για πρώτη φορά στο αξιόποινο μετά την ψήφιση του νόμου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός ορίζεται ότι:
-Η μεταβίβαση των μετοχών σε εξωχώριες εταιρείες εντός 60 ημερών (που επιβάλλεται από την τροπολογία) δεν αίρει το αξιόποινο για συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες.
-Δεν θα εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 2 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι αν υπάρχει ευνοϊκότερη ρύθμιση ανάμεσα στην τέλεση μίας πράξης και τη διεξαγωγή της δίκης, εφαρμόζεται η ευνοϊκότερη διάταξη.
Διαβάστε ακόμη:
http://www.mononews.gr/video-i-stigmi-tis-apochorisis-tis-nd-apo-ti-vouli-to-valane-sta-podia-apanta-to-maximou/50010
http://www.mononews.gr/chamos-sti-vouli-gia-tis-offshore-apochorise-i-nd-me-katangelies-dinete-afesi-amartion/49989
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Poste Italiane: Προσφορά 10,8 δισ. ευρώ για την απόκτηση της Telecom Italia
- Αντισημιτική επίθεση στο Λονδίνο: Πυρπολήθηκαν ασθενοφόρα εβραϊκής κοινότητας – Καταδικάζει ο Στάρμερ (βίντεο)
- Με πτώση 1,6% άνοιξαν οι ευρωαγορές καθώς ο Τραμπ θέτει διορία για το Ορμούζ
- Χρηματιστήριο: Πάνω από 4% η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς, βουτιά άνω του 4% η ΕΥΡΩΒ – Στα όρια των 3 ευρώ η Alpha
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.