• Πολιτική

    Μαξίμου προς ΣΥΡΙΖΑ: Σταματήστε να υπενθυμίζετε το μέγεθος της ανικανότητάς σας

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    «Σταματήστε να θυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητάς σας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας στα σχόλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα.

    Συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως και φέτος προξενήθηκαν πυρκαγιές στη χώρα μας, αλλά δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός. «Κλιματική αλλαγή είχαμε και πέρυσι και φέτος. Σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητας σας» τονίζει η ανακοίνωση.

    «Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές. Αυτό αυξάνει την ευθύνη του κράτους να τις αντιμετωπίσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως «στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς».

    «Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα. Και μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη Δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση.

    Νωρίτερα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αντιδράσει στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, ο οποίος ανέφερε ως παράδειγμα το Μάτι, για να καταστήσει σαφές το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.



    ΣΧΟΛΙΑ