• Πολιτική

    Μέγαρο Μαξίμου: Fake news οι δηλώσεις Τσακαλώτου στο CNBC – Τι είπε ο υπουργός (video)

    • NewsRoom
    Τσίπρας


    Ψευδή χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο CNBC, περί ενδεχόμενου η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές στο οποίο ο ίδιος θα στήριζε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα. Μάλιστα το Μαξίμου εξαπολύει επίθεση στα ΜΜΕ και τη ΝΔ, την οποία κατηγορεί πως αναπαράγει fake news.

    «Πλέον δύσκολα μπορεί κανείς να διακρίνει πότε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης παράγουν τα fake news και πότε απλά γελοιοποιούνται γιατί τα καταναλώνουν αμάσητα από τα ΜΜΕ τους, όπως σήμερα με τις δήθεν δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών» αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση η οποία καταλήγει:

    «Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Αντιπολίτευση για κλάματα».

    Στο συγκεκριμένο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο CNBC, o υπουργός Οικονομικών ακούγεται να λέει: «I think it’s very likely though they’ ll be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power…». Ωστόσο, μόλις δημιουργήθηκε θόρυβος γύρω από τη δήλωση, οι συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου βάλθηκαν να βγάλουν… «κουφό» τον κόσμο, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός Οικονομικός λέει :«I don’t think it’s very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power of course…».

    Το συγκεκριμένο απόσπασμα από τη συνέντευξη:

    Οι συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου επιβεβαίωσαν, ωστόσο, πως ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε το αίτημά της ΝΔ για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Όπως αναφέρουν, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι δεν διαφωνεί καθόλου με τον πρόεδρο της ΝΔ «πως πρέπει να το κάνουμε και θα ήταν καλό η ΝΔ να είχε λιγότερο συγκρουσιακή στάση, ώστε πράγματι να μπορέσουμε να έχουμε κοινή θέση στο θέμα αυτό».

    Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της είχε εκφράσει τις… «ευχαριστίες» της προς τον κ. Τσακαλώτο, «όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τσακαλώτος εκτιμά ότι ΝΔ είναι πιθανό να κερδίσει τις επόμενες εκλογές-Ευχαριστίες από Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ