• Πολιτική

    Μεγαλώνει η ανησυχία: Σύσκεψη στο Μαξίμου μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

    • NewsRoom


    Νέο ρεκόρ σημείωσε χθες ο αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα αυξάνοντας την ανησυχία για την πορεία της πανδημίας. Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί αποτελεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη της επιτροπής ειδικών για τις 10:30 στο Μαξίμου.

    Στη σύσκεψη αναμένεται να μετέχει η επιτροπή λοιμωξιολόγων και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς. Αναμένεται να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα τόσο για ενδεχόμενο νέων μέτρων, με τοπικά lockdonwn, όσο και για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων.

    Αυτό που ανησυχεί είναι η μεγάλη διασπορά του ιού, ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική και η άνοδος του δείκτη R.

    Οι επόμενες ημέρες με την επιστροφή των αδειούχων θα κρίνουν και τα μέτρα της Πολιτείας.

    Για άλλη μια φορά τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα 200, την ώρα που οι εκδρομείς του Αυγούστου επιστρέφουν σταδιακά στις βάσεις τους, αλλά και πραγματοποιείται ο σχεδιασμός για το άνοιγμα των σχολείων ενόψει της νέα σχολικής χρονιάς.

    Συγκεκριμένα, χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 284 κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό, τα οποία αποτελούν αρνητικό ρεκόρ από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της πανδημίας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα και η Λέσβος τέθηκε σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.



    ΣΧΟΛΙΑ