• Business

    Η μεγάλη στροφή του Θ. Φέσσα: Πώς ο πρόεδρος του ΣΕΒ από θαυμαστής του Τσίπρα τώρα εκθειάζει τον Μητσοτάκη

    Θεόδωρος Φέσσας

    Θεόδωρος Φέσσας. Επικεφαλής Quest


    Πράξη πρώτη: Ο Θεόδωρος Φέσσας στις αρχές του έτους φαινόταν να είναι ο απόλυτος μα και ο πιο απρόσμενος – λόγω της ιδιότητάς του ως προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων – υποστηρικτής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να προχωρήσει και σε προσωπική συμφωνία με τον πρωθυπουργό για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, παρά τις έντονες αντιδράσεις πολλών θεσμικών φορέων όπως η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος μεταξύ άλλων, αλλά και του ίδιου του ΣΕΒ, που σαν οργανισμός είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση και αύξηση του μη μισθολογικού κόστους.

    Πράξη δεύτερη: ο Θεόδωρος Φέσσας πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών και τον Μάρτιο εμφανίζεται να κινείται σε εντελώς αντίθετη τροχιά από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο μέχρι τότε υποστήριζε μετά μανίας. Κατηγόρησε στην ουσία τον πρωθυπουργό ότι από τη μια κάνει την Ελλάδα χώρα ανοικτή στις επενδύσεις και από την άλλη ότι οι αξιωματούχοι του τον ακυρώνουν απειλώντας να κρατήσουν μακριά τους νέους επενδυτές με τα λεγόμενα και τις πράξεις τους και να αποθαρρύνουν τους υφιστάμενους. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ακόμα και την περιβόητη Eldorado Gold Corp. και το φιάσκο της επένδυσης στις Σκουριές για να στηρίξει τα επιχειρήματά του.

    Θεόδωρος Φέσσας. Ετών 55. Πρόεδρος ΣΕΒ
    Θεόδωρος Φέσσας. Ετών 55. Πρόεδρος ΣΕΒ

    Πράξη τρίτη (και πιο σημαντική): στην ομιλία του στη γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ σήμερα, ο κ. Φέσσας ούτε λίγο ούτε πολύ επιτέθηκε ευθέως στην κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί στον τομέα των επενδύσεων αφού μέχρι τώρα, όχι νέες επενδύσεις δεν έγιναν, αλλά αντίθετα, άπειρες επιχειρήσεις έχουν αλλάξει έδρα, στερώντας από την Ελλάδα πολύτιμα έσοδα. Απευθυνόμενος παράλληλα και στους εταίρους μας δήλωσε ότι: “Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν, κάντε τη δουλειά σας σωστά και κάντε την τώρα. Το εύλογο ερώτημα όλων είναι ένα: Βγαίνει το πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και θεσμοί; Ή γινόμαστε συνένοχοι σε άλλη μια προσπάθεια να σπρώξουμε το ελληνικό πρόβλημα στο μέλλον;”. Επιπλέον ζήτησε πάταξη της φοροδιαφυγής, αναθεώρηση του μείγματος της οικονομικής πολιτικής και να γίνουν επιτέλους επενδύσεις.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ όμως δε σταμάτησε εκεί. Το πήγε πολλά βήματα παραπέρα, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, καθώς κυριολεκτικά έπλασε το εγκώμιο του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη! Για την ακρίβεια, κατά την προσφώνησή του προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης “Είναι νέος, έχει δουλέψει σε επιχειρήσεις και ξέρει τι σημαίνει business plan, επιτυχία και αποτυχία και ξέρει επίσης τι σημαίνει Αξιωματική Αντιπολίτευση σε μια Ελλάδα όπου η πυγμαχία είναι το προσφιλέστερο σπορ μεταξύ των πολιτικών”.

    mitsotakis-onned
    Κυριάκος Μητσοτάκης. Ετών 48. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

    Πρόκειται για πλήρη αλλαγή στάσης από τον κ. Φέσσα και μάλιστα σε διάστημα μόλις 6-7 μηνών. Από τον πιο ένθερμο υποστηρικτή του Αλέξη Τσίπρα (από πλευράς του επιχειρηματικού κόσμου) μετατράπηκε στο μεγαλύτερο θαυμαστή του κ. Μητσοτάκη!

    Μιλώντας με τη σειρά του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο πρόεδρος της ΝΔ, γνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, επεσήμανε πως δίχως ευνοϊκό περιβάλλον οι επενδύσεις δε θα έρθουν και η επιχειρηματικότητα δε θα ανθίσει. Αποδεχόμενος το κάλεσμα του κ. Φέσσα να τονίσει τη συμβολή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ανασύνταξη αυτής της χώρας που έχει περάσει τα πάνδεινα, ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το όραμα μίας κυβέρνησης της ΝΔ, προκειμένου να ανοίξει ο κύκλος των επενδύσεων, που θα δώσει στην Ελλάδα την απαραίτητη δυναμική, κάνοντας λόγο για πέντε δεσμεύσεις της λεωφόρου Συγγρού απέναντι στην επιχειρηματικότητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kiriakos-mitsotakis-etsi-tha-fero-doulies-stous-neous/55206

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/paraskinio-sta-souper-market-g-floridis-ke-spiropoulos-enantion-leonida-marinopoulou/55063



    ΣΧΟΛΙΑ