• Κοινωνία

    Μέχρι την Βουλή έφτασαν οι… τρίχες της Λατινοπούλου

    • NewsRoom

    Αφροδίτη Λατινοπούλου (latinopoulou.gr)


    Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις μετά τα σεξιστικά σχόλια της πολιτεύτριας της ΝΔ, Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία μίλησε υποτιμητικά για τις γυναίκες εκείνες που επιλέγουν να μην αποτριχώνουν σημεία του σώματός τους ή δεν φροντίζουν να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα, τις πανάδες και κάθε μορφή «ατέλειας», όπως η ίδια χαρακτηρίζει.

    Μετά την κατακραυγή στα social media και τις συζητήσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, οι δηλώσεις της κ. Λατινοπούλου έφτασαν μέχρι τη Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής από την αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ειρήνη Αγαθοπούλου.

    Η ΝΔ επίσης καταδίκασε την τοποθέτηση της Λατινοπούλου: «Οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ», ανέφερε η υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής, Μαρία Συρεγγέλα.

    Σε παρόμοιο ύφος σχολίασε την υπόθεση και η πρόεδρος της επιτροπής Άννα Καραμανλή: «Δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές» υποστήριξε.

    «Είναι αυτονόητο πως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές» σημείωσε.

    Η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ, χωρίς να κατονομάζει την 30χρονη Θεσσαλονικιά, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Η ομορφιά κάθε ανθρώπου βρίσκεται στη διαφορετικότητά του. Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια, κάθε σχόλιο ή πράξη που καλλιεργεί και αναπαράγει θλιβερά στερεότυπα και κάνει τους ανθρώπους δυστυχισμένους!».

    Με ιδιαίτερη σφοδρότητα σχολίασε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακόπουλου το σεξιστικό «μανιφέστο» της πολιτεύτριας της ΝΔ, Αφροδίτης Λατινοπούλου.

    Όπως σημειώνει η κ. Γιαννακόπουλου, «οι δηλώσεις που θα περνούσαν κάποτε στην αφάνεια, δεν γίνονται πια αποδεκτές, αλλά λαμβάνουν τη δέουσα απάντηση, δηλαδή αυτή που αρμόζει σε μία κοινωνία που έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός, αποδέχεται και σέβεται εξίσου όλα τα μέλη της. Αναφέρομαι στην κ. Λατινοπούλου η οποία θεώρησε ότι πρέπει να μας κάνει μαθήματα «ομορφιάς» και προτύπων μέσα από μια ακραία σεξιστική δήλωση, προκαλώντας αγανάκτηση».

    Η κ. Γιαννακόπουλου καταλήγει λέγοντας πως, «μετά από τρεις γέννες και στα 43 μου έχω όλα τα χαρακτηριστικά που δεν αντέχει η κυρία Λατινοπούλου, αλλά νιώθω ευγνώμων για το σώμα μου και το αγαπώ έτσι ακριβώς όπως είναι».

    Διαβάστε ακόμη:

    Μαζί ή Μόνοι; Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας προτρέπει σε συνύπαρξη

    Ο χρόνος ως παρελθόν και μέλλον στην έκθεση Τσόκλη στην Τήνο



    ΣΧΟΛΙΑ