ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου για τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το γιατρό σύζυγό της με τη διερευνούμενη υπόθεση δωροδοκιών της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.
Όπως λένε άνθρωποι από το περιβάλλον της εισαγγελέως Εφετών, το ποσό των 1.000 ευρώ που φέρεται να βρέθηκε σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με το σύζυγό της, αφορά τη συμμετοχή του συζύγου της σε ομαδική ερευνητική εργασία το 2009.
Οι ίδιες πηγές λένε ότι το ποσό που δόθηκε από τη Novartis εμβάστηκε σε λογαριασμό που για τυπικούς λόγους, ο γιατρός τηρεί από κοινού με τη σύζυγό του, η καταβολή έγινε άπαξ και από τότε, υποστηρίζουν, ουδεμία άλλη σχέση δεν έχει με την εταιρεία.
Η κα Ράικου αναμένεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς ήταν εκείνη που άρχισε την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.
Το Μάρτιο του 2017, λίγο διάστημα πριν λήξει η θητεία της, αιφνιδιαστικά είχε υποβάλει την παραίτηση της.
Στην 3σέλιδη επιστολή παραίτησης, η κα Ράικου κατήγγειλε στοχοποίησή της και προσπάθεια παρέμβασης στην έρευνα της για τη Novartis από παράκεντρα εξουσίας. Όπως έλεγε, παραιτείται για να μην γίνει Ιφιγένεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κεφαλογιάννης: «Προχωράμε σε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των Canadair και προσθήκης νέων αεροσκαφών»
- Ντόναλντ Τραμπ: Στέλνει τους πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια για άμεσες συλλήψεις
- Jefferies και Deutsche Bank βλέπουν νέο κύκλο υψηλών αποδόσεων για τις ελληνικές τράπεζες
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι στόχευσαν ένα ισραηλινό μαχητικό F-16
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.