• Πολιτική

    Tο Μαξίμου διαψεύδει πως ο Τζ. Πάιατ αναφέρθηκε στις έρευνες του FBI

    • NewsRoom
    Geoffrey Pyatt

    Geoffrey Pyatt. Αμερικανος Πρέσβης


    Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου πως ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στις έρευνες του FBI για την υπόθεση Novartis και το αν υπάρχουν ή όχι εμπλεκόμενοι Έλληνες πολιτικοί.

    Σύμφωνα με όσα διαρρέουν «κύκλοι του Μαξίμου», «σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis».

    Εξάλλου -υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές- δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα πάντως με τα όσα διέρρευσε η πλευρά της ΝΔ για τη συνάντηση, ο κ. Πάιατ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς.

    Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Πάιατ είχε κάνει retweet στον προσωπικό του λογαριασμό ρεπορτάζ με την συγκεκριμένη είδηση:

    Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση υποστηρίζει πως οι καταγγελίες εναντίον πολιτικών  δεν προέρχονται μόνο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην Ελλάδα, αλλά προέκυψαν από την έρευνα του FBI, αν και στην δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, σε υπεράσπισή της κυβέρνησης, κατά των κατηγοριών της αντιπολίτευσης για σκευωρία, τόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσαν σχολιάζοντας σε ειρωνικό τόνο πως η αντιπολίτευση τους κατηγορεί πως «έστησαν μέχρι και την έρευνα του FBI», αν και στην πραγματικότητα ουδέποτε είχε ειπωθεί κάποιος τέτοιος υπαινιγμός.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη του Αμερικανού Πρέσβη: «Δεν υπάρχει έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς»



    ΣΧΟΛΙΑ