• Πολιτική

    Μαυρωτάς προς Ποτάμι: Αποφάσισα να βοηθήσω σε έναν τομέα που ξέρω

    ΓΓ Αθλητισμού, Γ. Μαυρωτάς


    Η επιλογή του Γιώργου Μαυρωτά ως Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού ήταν μια από αυτές που προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις (όπως επίσης και αυτή του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ την περίοδο των πυρκαγιών στο Μάτι, Κωνσταντίνου Τουβάλα, στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης), όχι για τις αναμφίβολες γνώσεις του γύρω από τον συγκεκριμένο τομέα, όσο για το πολιτικό του παρελθόν.

    Ο κ. Μαυρωτάς, πρώην βουλευτής του Ποταμιού και διάδοχος του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος είχε σταθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ακολουθώντας την κομματική γραμμή ενώ είχε κατηγορήσει τη ΝΔ για τη διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού, αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να βοηθήσει σε έναν τομέα που γνωρίζει, όντας ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες πολίστες όλων των εποχών. Μάλιστα, αποφάσισε με ανοιχτή επιστολή στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του Ποταμιού να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έκανε αποδεκτή την πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Μαυρωτάς υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος.

    Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

    «Ανοικτή επιστολή προς τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του Ποταμιού,

    Η απόφαση να ανταποκριθώ στην προσωπική πρόσκληση του Πρωθυπουργού για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού ήταν προσωπική. Τη ζύγισα από πολλές μεριές και αποφάσισα να μην αρνηθώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε έναν τομέα που ξέρω καλά και τον θεωρώ πολύ σημαντικό για την ελληνική κοινωνία.

    Ξέρω ότι δεν μπορώ και δεν πρέπει να δεσμεύσω το Ποτάμι με αυτήν την απόφασή μου, γι αυτό έθεσα την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου στη διάθεση του Πολιτικού Συμβουλίου. Εγκαταλείπω απλώς τη συγκεκριμένη θέση και όχι το Ποτάμι, τις αρχές του οποίου θα εφαρμόσω και στον τομέα ευθύνης μου.

    Για το Ποτάμι εξακολουθώ να πιστεύω αυτά που γράφω στο σημερινό μου άρθρο στα Νέα και γι αυτά θα συνεχίσω να προσπαθώ. Ξέρω ότι μπορεί να στενοχώρησα πολλούς που θα με ήθελαν αποκλειστικά αφοσιωμένο στο εξωκοινοβουλευτικό Ποτάμι, όμως πιστεύω ότι όταν μας δίνεται η ευκαιρία, πρέπει να δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε και στην πράξη, ειδικά σε τομείς που αγαπάμε. Και αυτό ακριβώς τόλμησα.

    Δεν θα χαθούμε λοιπόν, το Ποτάμι θα κυλάει πάντα μέσα μας.

    Γιώργος Μαυρωτάς».



    ΣΧΟΛΙΑ