• Πολιτική

    Ματτέο Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν θα έχει την ίδια μοίρα με την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Ματέο Σαλβίνι

    Ματέο Σαλβίνι


    Κατηγορηματικός πως η Ιταλία «δεν θα έχει την ίδια μοίρα με την Ελλάδα» εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτης της Λέγκας, Ματτέο Σαλβίνι.

    Νωρίτερα, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών είχε επιλέξει να επιτεθεί για μια ακόμα φορά στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και τον Γάλλο επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντάς τους «εχθρούς της Ευρώπης».

    «Οι εχθροί της Ευρώπης είναι αυτοί που είναι κλειδωμένοι στο καταφύγιο των Βρυξελλών. Είναι ο Γιούνκερ και ο Μοσκοβισί που έφεραν τον φόβο και την εργασιακή ανασφάλεια στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Σαλβίνι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την γαλλίδα Μαρίν Λε Πεν.

    Η Κομισιόν απέρριψε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας το προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσίασε η Ρώμη, στο οποίο η ιταλική κυβέρνηση είχε επιλέξει να συμπεριλάβει ελλείμματα ύψους 2,4%, παρά τις αντίθετες προτάσεις από την Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, τα ιταλικά ομόλογα ανέβηκαν τη Δευτέρα σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ενώ το χρηματιστήριο στο Μιλάνο κατέρρευσε.

    Πάντως, ο Σαλβίνι επανέλαβε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πως η Ιταλία δεν θα υπαναχωρήσει στα σχέδια της για τον προϋπολογισμό, ασχέτως των πιέσεων των αγορών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Κόκκινη» Δευτέρα για τις ευρωπαϊκές αγορές – Βουτιά 494 μονάδων για το ιταλικό χρηματιστήριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ο Σαλβίνι: Εχθροί της ΕΕ Γιούνκερ και Μοσκοβισί – Τα παιδιά μου θα μεγαλώσουν με ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ειρωνική απάντηση του Γιούνκερ στον Σαλβίνι



    ΣΧΟΛΙΑ