• Πολιτική

    Μάριος Ηλιόπουλος (Σ.Ο.Α.Α): Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν μπορεί να εξαιρείται από το άρθρο για το ασυμβίβαστο

    • NewsRoom


    Στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων έφτασε η φωνή των Ελλήνων οδηγών αγώνων αυτοκινήτου.

    Ο Πρόεδρος του Σ.Ο.Α.Α., Μάριος Ηλιόπουλος αποδεχόμενος την πρόσκληση του Υφυπουργού αρμόδιου για Θέματα Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, εισηγήθηκε κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου που αφορά την καταπολέμηση της βίας και την χειραγώγηση των αγώνων, τις απόψεις των Ελλήνων οδηγών πάνω στο θέμα του ασυμβίβαστου. Ένα σημαντικό ζήτημα που άπτεται της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων και της τήρησης της νομιμότητας.

    Ο κ. Ηλιόπουλος εξήγησε στους παρόντες Βουλευτές, τους λόγους για τους οποίους ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν μπορεί να εξαιρείται από το άρθρο που διασφαλίζει το ασυμβίβαστο και κατέθεσε την πρόταση του Συνδέσμου. Πρόταση που κινείται στην κατεύθυνση της ουσίας και της σωστής λειτουργίας του χώρου που υπηρετούμε με πάθος, ώστε να διατηρείται η ποιότητα και η αρτιότητα στις διοργανώσεις των Σωματείων και παράλληλα να προστατεύονται οι συμμετέχοντες από τακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

    Οι εκπρόσωποι του συνόλου των κομμάτων της Βουλής, έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανοίγοντας διάλογο με τον Μάριο Ηλιόπουλο και έτσι άνοιξε ένας σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας με την Κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία προς την σωστή κατεύθυνση.

    Ο Σ.Ο.Α.Α. . πιστός στα Σημεία Προόδου και Εξυγίανσης που έχει καταθέσει στην ΟΜΑΕ από τον Απρίλιο του 2018, τον «Δεκάλογο» των ελληνικών αγώνων, αποδεικνύει εμπράκτως πως παραμένει γνήσιος θεματοφύλακας και προστάτης της Μεγάλης Ιδέας των αγώνων αυτοκινήτου, από οποιονδήποτε που είτε για λόγους μικροπολιτικής, είτε για προσωπικά οφέλη προσπαθεί να προκαλέσει τριγμούς και να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά θέματα και προβλήματα τα οποία χρίζουν επίλυσης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ