• Πολιτική

    Μαρία Βλάχου: Έτσι την αποχαιρέτησε ο Ευ. Βενιζέλος

    • NewsRoom

    Ευάγγελος Βενιζέλος


    Το δικό του αντίο θέλησε να πει ακόμη ένας πολιτικός στη γυναίκα που έγινε σύμβολο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνώριζε προσωπικά την Μαρία Βλάχου, που έφυγε άδικα σε ηλικία 39 ετών, νικημένη από τον καρκίνο, και ανήρτησε ένα κείμενο για να την αποχαιρετίσει.

    «Αυτά είναι τα παιχνίδια της μοίρας που μας ξεπερνούν», γράφει χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ανάρτησή του στο Facebook, «αποχαιρετώντας» με τον τρόπο του την Μαρία Βλάχου.

    Στη συνέχεια του κειμένου του, ο κ. Βενιζέλος περιγράφει πώς είχε εντυπωσιαστεί, όταν την είχε γνωρίσει, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2012.

    «Τον Σεπτέμβριο του 2012 – μέσα στις συνθήκες της εποχής – οργανώσαμε στη ΔΕΘ, μια εκδήλωση με τίτλο «Μια κερδισμένη και όχι μια χαμένη γενιά». Είχα παρακαλέσει τον Κυριάκο Πιερρακάκη να καλέσει μερικούς εμβληματικούς εκπροσώπους της νεανικής επιχειρηματικότητας, που έστησαν καινοτόμες επιχειρήσεις εν μέσω κρίσης. Μεταξύ αυτών, η Μαρία Βλάχου, που έφυγε προχθές τόσο πρόωρα και τόσο άδικα», περιγράφει στην ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    «Μας εντυπωσίασε με τη λάμψη της».

    «Μίλησε για τις σπουδές και τη διαδρομή της και με πάθος για τον «Φερέοικο» και την εκτροφή σαλιγκαριών στην Κόρινθο. Μια τόσο απλή και έξυπνη ιδέα, που αξιοποίησαν με την αδελφή της. Έκτοτε, είχα στο νου μου την προσπάθεια αυτή.

    Έως ότου μου έφτασαν οι πληροφορίες για τη δοκιμασία της υγείας της Μαρίας και προχθές η είδηση του θανάτου της. Αυτά είναι τα παιχνίδια της μοίρας που μας ξεπερνούν. Αυτή είναι η ανθρώπινη περιπέτεια. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της. Δεν υπάρχουν λόγια να πει κανείς», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

    Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την Μαρία Βλάχου:

    Τον Σεπτέμβριο του 2012 – μέσα στις συνθήκες της εποχής – οργανώσαμε στη ΔΕΘ, μια εκδήλωση με τίτλο « Μια κερδισμένη…

    Posted by Evaggelos Venizelos on Saturday, July 27, 2019



    ΣΧΟΛΙΑ