• Πολιτική

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Εξώδικο σε Ν. Παππά, Δ. Τζανακόπουλο και 3 δημοσιογράφους

    • NewsRoom
    Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη. Επικεφαλής Z+D

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Επικεφαλής Z+D


    Κατά  δύο υπουργών της κυβέρνησης καθώς και τριών δημοσιογράφων-εκδοτών στρέφεται με εξώδικο η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με αφορμή την προσπάθεια του Μαξίμου να συνδέσει το όνομά της με τον υψηλόβαθμο οικονομολόγο Τζον Σφακιανάκη.

    Η κ. Γκραμπόφσκι στρέφεται κατά των υπουργών Νίκου Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου, των εκδοτών Ιωάννη Φιλιππάκη της εφημερίδας «Δημοκρατία», και Νικόλα Βουλέλη της «Εφημερίδας των Συντακτών», καθώς και του Κώστα Βαξεβάνη, καθώς υποστήριξαν πως ο κ. Σφακιανάκης είναι συνεργάτης της.

    «Είναι βιασμός και κακοποίηση της αλήθειας η διάδοση ότι γνωρίζω τον επιχειρηματία Τζον Σφακιανάκη» αναφέρει στο εξώδικό της η Μαρέβα Γκραμπόφσκι. «Ο κρουνός των στοχευμένων ψευδών  εναντίον μου δεν στερεύει ποτέ και τείνει να καθιερώνει ως επίσημη κυβερνητική πολιτική» προσθέτει.

    Η ίδια επίσης δηλώνει ότι θα διαφωνούσε δημόσια με τον σύζυγό της, «αν εφάρμοζε πολιτικές ανθρωποφαγίας σε βάρος των συζύγων των πολιτικών αντιπάλων του».

     

    Αναλυτικά το εξώδικο της κυρίας Γκραμπόφσκι:

    Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη βουλή, ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να καλύψει τον Πάνο Καμμένο και τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο, παρουσίασε τον οικονομολόγο Τζον Σφακιανάκη, ως μεσάζοντα που πρασπαθούσε σε συνεργασία με τον πρέσβη της Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία να «χαλάσουν τη δουλειά». Ο κ. Τσίπρας, αποκαλύπτοντας από το βήμα της Βουλής απόρρητη αλληλογραφία μεταξύ του ΥΠΕΞ και της πρεσβείας στην Σαουδική Αραβία, ανέφερε πως ο κ. Σφακιανάκης ήταν αυτός που είχε προειδοποιήσει τον Έλληνα πρέσβη ότι οι Σαουδάραβες δεν αναγνωρίζουν τον Βασίλη Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπό τους. Ο κ. Τσίπρας προχώρησε στο συμπέρασμα πως ο Τζον Σφακιανάκης ήταν μεσάζοντας που ήθελε να χαλάσει τη συμφωνία για να μπει στη θέση του Βασίλη Παπαδόπουλου.

    Ο Τζον Σφακιανάκης είναι επικεφαλής οικονομολόγος στο The Mohammad & Abdullah Al-Subeaei Investment Co. καθώς και στην Saudi British Bank (Research Division) ενώ εργάζεται και στην Παγκόσμια Τράπεζα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρέβα Μητσοτάκη: Γιατί η εταιρεία της δεν ήταν στην σκιά. Όλη η αλήθεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Σπυράκη: Η κυβέρνηση πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη»



    ΣΧΟΛΙΑ