• Πολιτική

    “Μαλλιά κουβάρια” στο twitter για το προκλητικό γράφημα της Ε.Ε. με τα μετάλλια στους Αγώνες του Ρίο

    • NewsRoom
    gb team


    Η φαεινή ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πετάξει από το βάθρο των μεταλλίων στο Ρίο τη Μεγάλη Βρετανία δίνοντας την πρωτιά της στους Ευρωπαίους αθλητές, με τους Αμερικανούς και τους Κινέζους να ακολουθούν, προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων στα social media. Στο twitter oι Bρετανοί ξεσπαθώνουν κατά της υπεροψίας των Βρυξελλών και αποδίδουν την κίνηση αυτή στο Brexit -την απόφασή τους δηλ. να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Αφορμή για το διαδικτυακό αυτό ξέσπασμα αποτέλεσε το γράφημα που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της Ε.Ε. στο twitter με το εξής σχόλιο:  «Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και συμμετέχοντες αθλητές της Ευρωπαϊκής ένωσης, στο Ριο, τα πήγατε περίφημα».

    Στο γράφημα για τη συνολική συγκομιδή των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η Ευρωπαϊκή Ένωση φιγουράρει στην πρώτη θέση με 325 μετάλλια, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεύτερη με 121 μετάλλια και η Κίνα με 70.

    Λίγους μήνες μετά το Brexit, η Ε.Ε ρίχνει ένα χαστούκι στην Μεγάλη Βρετανία, δείχνοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι η απόφαση αποχώρησης των Βρετανών δεν θα περάσει “αναίμακτα”. Έτσι η πολυνίκης στους φετινούς Ολυμπιακούς Βρετανία, η οποία επισήμως βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 67 μετάλλια από τα οποία τα 27 είναι χρυσά, δεν εμφανίζεται πουθενά στο γράφημα.

    Η ανάρτηση προκάλεσε πραγματικό χαμό στο twitter! Κάποιoι προσπάθησαν να υπερασπιστούν την Ε.Ε. για την επίμαχη ανάρτηση, τα αρνητικά σχόλια όμως έπεσαν βροχή! «Καλή προσπάθεια Ευρώπη, αλλά αρκετοί ταυτίζονται πρώτα με τη χώρα τους και τα εθνικά τους χρώματα, σταματήστε να το κάνετε αυτό», έγραψε ένας χρήστης ενώ κάποιος άλλος σχολίασε δηκτικά: «Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να εξηγήσει πόσο γελοίο είναι αυτό;»

    Υπήρξαν βέβαια και εκείνοι που πρόβαλαν το επιχείρημα ότι αναμφισβήτητα η χρηματοδότηση και οι επιχορηγήσεις από την Ε.Ε έχουν βοηθήσει σημαντικά τους αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας στο Ρίο.

    https://twitter.com/Free2opine/status/767695315323523072?ref_src=twsrc%5Etfw

    Αυτό που ξένισε σε πολλούς, ήταν η προσπάθεια των Βρυξελλών να παρουσιάσουν τις επιτυχίες των Ευρωπαίων αθλητών ως επιτυχίες ενός ομοσπονδιακού κράτους και να τις παραλληλίσουν με αυτές των Αμερικανών. Τι να πουν όμως και οι Βρετανοί που συγκέντρωσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία τους  και με την ευφάνταστη ιδέα της Ε.Ε. βρέθηκαν ξαφνικά εκτός βάθρου. Από την άλλη πάλι οι Βρυξέλλες “βρήκαν και έκαναν”, καθώς στους φετινούς Ολυμπιακούς η Ρωσία συμμετείχε με ακρωτηριασμένη αποστολή ελέω ΔΟΕ και ντόπινγκ….

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ipertati-diakrisi-aftes-ine-dio-athlitries-pou-vrethikan-stin-korifi-tou-pontioum-ton-metallion/68778

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/floga-tou-rio-esvise-lampsi-omos-meni-20-monadikes-fotografies/68547



    ΣΧΟΛΙΑ