• Πολιτική

    Μ. Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Ο Κοτζιάς θα επέλεγε λύση χωρίς το «Μακεδονία».. αν υπήρχε τέτοια πρόταση

    • NewsRoom


    Την πλήρη εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, επανέλαβε  η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

    Η κα Παπαδοπούλου επανέλαβε πως «πάγια η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ότι δεν δεχόμαστε τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια ή παραγώγου του ονόματος», τονίζεται πως η «επιδίωξη της γειτονικής χώρας να διεκδικήσει αυτό το όνομα, ταυτίζεται με αλυτρωτικές διαθέσεις».

    Αναφερόμενη στον Νίκο Κοτζιά, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως εμπιστεύεται απόλυτα τον υπουργό Εξωτερικών διότι «έχει επιδείξει θετικά αποτελέσματα σε ό,τι έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα». Σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου, «το γεγονός ότι έχει αναπτύξει μια πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με ενεργό ρόλο, προκειμένου να καταστεί η πατρίδα μας παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, μας κάνει να τον εμπιστευόμαστε»

    Όσον αφορά το ζήτημα των προτάσεων, η κα Παπαδοπούλου υποστήριξε πως αν ο κ. Κοτζιάς «είχε να επιλέξει ανάμεσα σε ένα όνομα το οποίο θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» και σε ένα όνομα που δεν θα το εμπεριέχει, σαφέστατα δεν θα επέλεγε το πρώτο».

    Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της στο Σκοπιανό ενώ για τα συλλαλητήρια “Απ’ ό,τι γνωρίζω, θα συμμετάσχουν πολλοί. Εμείς καλούμε τον κόσμο να πράξει ό,τι του λέει η συνείδησή του. Αν η συνείδησή του, του λέει να πάει, ας πάει” απάντησε ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συμμετοχής των ΑΝΕΛ στα συλλαλητήρια.

    Η κ. Παπαδοπούλου αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί αλλαγής στάσης των ΑΝΕΛ, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς.

    “Τις ιδεολογικές μας διαφορές τις διατηρούμε και τις εκφράζουμε ανοιχτά. Δεν ταυτιστήκαμε όπως η ΝΔ του Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ όταν συγκυβέρνησαν” πρόσθεσε, σημειώνοντας “στην οικονομία αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στη λιγότερο χειρότερη λύση που ήταν το τρίτο μνημόνιο, το οποίο όμως προέκυψε από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διορθώσαμε και αποτρέψαμε ό,τι μπορούσε να αποτραπεί και βγαίνουμε πλέον φέτος από το μνημονιακό καθεστώς”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται φωνές, αλλά εθνική συναίνεση»
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΠΓΔΜ «αδειάζει» τον διαπραγματευτή της για το θέμα του ονόματος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς για τα Σκόπια – Σε όλα υπάρχει ο όρος «Μακεδονία»



    ΣΧΟΛΙΑ