• Πολιτική

    Λοβέρδος: Κατέθεσε 5.200 υπογραφές για την υποψηφιότητά του – Όλες οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

    • NewsRoom

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στην ΕΔΕΚΑΠ 5.200 υπογραφές στήριξης από μέλη του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να «κλειδώσει» την υποψηφιότητά του.

    Σε δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι εκτός από τις 5.200 υπογραφές μελών από το μητρώο, την υποψηφιότητά του στηρίζουν επίσης άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος (που εγγράφηκαν τώρα) καθώς και άλλοι 8.000 «προοδευτικοί πολίτες», όπως ανέφερε.

    Η δήλωση Λοβέρδου

    «Κατέθεσα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) 5.200 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας μου από μέλη του μητρώου του κόμματος. Για την υποψηφιότητα μου έχουν επίσης υπογράψει και άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος καθώς και 8.000 προοδευτικοί πολίτες.

    Σε όλα αυτά θα αναφερόμουν στη συνέντευξη τύπου που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, η οποία και αναβλήθηκε λόγω της περιπέτειας της υγείας της προέδρου Φ.Γεννηματά. Σε επικείμενη συνέντευξη τύπου θα παρουσιάσω το σύνολο των υπογραφών στήριξης στην υποψηφιότητα μου.

    Συγχαίρω όλους τους υποψήφιους για τη συμμετοχή τους. Αυτές οι εκλογές ας αποτελέσουν το εφαλτήριο για την αναγέννηση της παράταξης και μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Προσωπικά θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη σφυρηλάτηση αρραγούς ενότητας και στην ολική επαναφορά με το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, με τη Δημοκρατική Παράταξη του 21ου αιώνα» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

    Υπογραφές αναμένεται να καταθέσουν και οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης.

    Γεννηματά σε Χρηστίδη: Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου

    Σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ θα είναι και ο Παύλος Χρηστίδης, μέχρι σήμερα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

    Ο κ. Χρηστίδης είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να την ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά φέρεται να είπε στον Παύλο Χρηστίδη πως κανείς δεν είναι υποψήφιος εξ ονόματός της και δεν μπορεί να μιλά εκ μέρους της.

    «Ο ρόλος μου ως προέδρου είναι ρόλος εγγυητή της ενότητας και των διαδικασιών. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμπλέξει το όνομα μου στην προεκλογική αντιπαράθεση και να μιλά εκ μέρους μου» φέρεται να είπε, σύμφωνα με συνεργάτες της.

    Αναμένεται παράταση για την συλλογή υπογραφών

    Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ του ΚΙΝΑΛ, η οποία αναμένεται να δώσει παράταση λίγων ημερών στους υποψηφίους για να συγκεντρώσουν υπογραφές, κάτι που βρίσκει σύμφωνους όλους τους υποψήφιους και θεωρείται απαραίτητο για να συγκεντρώσουν υπογραφές οι άλλοι τρεις υποψήφιοι.

    Ωστόσο, η ΕΔΕΚΑΠ δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποφασίσει μετάθεση των ημερομηνιών της εκλογικής διαδικασίας (5 και 12 Δεκεμβρίου).

    Διαβάστε ακόμη:

    Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Και ο Παύλος Γερουλάνος θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία

    ΚΙΝΑΛ: Και ο Παύλος Χρηστίδης στην κούρσα για την ηγεσία



    ΣΧΟΛΙΑ