• Πολιτική

    Λοβέρδος: Δεν υπάρχει περίπτωση συντηρητικής συμμαχίας με ΝΔ – «Ναι» σε debate

    • NewsRoom
    Ανδρέας Λοβέρδος

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Σε περίπτωση νίκης στις εσωκομματικές εκλογές, «θα κάνω δηλώσεις ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Μιλώντας το πρωί στο Mega τόνισε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που «βάφτισαν» το κόμμα ΚΙΝΑΛ, αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός του κόμματος, όπως ο κ. Θεοδωράκης.

    «Θέλουμε να  επιστρέψουμε στο προσκήνιο με το ΠΑΣΟΚ, όχι να γυρίσουμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ, δεν είμαστε νοσταλγοί. Κοιτάμε το μέλλον της πατρίδας, με σεβασμό στο παρελθόν» είπε ο κ. Λοβέρδος.

    «Από εδώ και πέρα και για 40 ημέρες πρέπει να ανταλλάξουμε επιχειρήματα, όχι μομφές ούτε αντεγκλήσεις» σημείωσε.

    Ξεχώρισε ως μεγάλες αλλαγές και ανατροπές του εκλογικού του αγώνα την «μοιραία», όπως την χαρακτήρισε, κίνηση που αφορούσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, να αποσυρθεί λόγω του προβλήματος υγείας, τους πολλούς υποψήφιους και τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

    Ως τομές και διαχωριστικές γραμμές του σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους, τους οποίους ξεκαθάρισε πως βλέπει με τον ίδιο τρόπο ανεξαρτήτως ονόματος,  θέτει την αλλαγή του ονόματος, ενώ επίσης επιθυμεί να βάλει τέλος στους μηχανισμούς.

    Η εξωτερική πολιτική αποτελεί επίσης μια παράμετρο που παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς κατά τον ίδιο υπάρχουν υποψήφιοι που ήταν υπέρ και άλλοι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. «Μιλάω για ένα ΠΑΣΟΚ πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό», επισημαίνει.

    Η συνεργασία με άλλα κόμματα

    «Είναι ξεκάθαρο πως εκ δεξιών δεν υπάρχει περίπτωση συντηρητικής συμμαχίας με την ΝΔ από κανέναν υποψήφιο, μόνο κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι από το ΚΙΝΑΛ μιλάνε για μια αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση συμμαχίας, στην οποία εγώ είμαι αρνητικός» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

    «Η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή αντιπολίτευση, καθώς ζούμε την δημοκρατία του ενός κόμματος, της ΝΔ» συμπλήρωσε.

    «Προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται, καθώς αυτό έχει φανεί στο παρελθόν, δεν θα ήμουν αρνητικός σε συνομιλίες με κάποιο προοδευτικό κόμμα» είπε και συνέχισε πως «δεν μας αρκεί να αυξήσουμε τις δυνάμεις από το 8% στο 10%, αλλά θέλουμε ένα κόμμα ισχυρό της τάξης του 20%, αυτό το κόμμα επαγγέλλομαι εγώ».

    Έκλεισε προτείνοντας ένα debate μεταξύ των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ με φόντο τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα βρεθεί σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα αύριο 26 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

    Εφιστά, δε, τη προσοχή σε όλες τις προεκλογικές του συναντήσεις για τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, καθώς όπως ανέφερε «δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορονοϊό».

    Διαβάστε ακόμη:

    Λοβέρδος: Δεν χαρίζω το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

    Στις 3 Νοεμβρίου η συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή



    ΣΧΟΛΙΑ