• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Ώρα για εθνική συσπείρωση απέναντι σε έναν απρόβλεπτο γείτονα – Όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται

    • NewsRoom
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην εκδήλωση για τα βραβεία του ΕΒΕΑ 2022

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ομιλία πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή απονομής των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην Τουρκική προκλητικότητα.

    «Είναι ώρα για εθνική συσπείρωση απέναντι σε απρόβλεπτο γείτονα, για συνετή διαχείριση και διαρκείς παρεμβάσεις για την εξασφάλιση δημιουργικής και ομαλής καθημερινότητας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Έχουμε ένα γείτονα που όσο απομονώνεται τόσο εξαγριώνεται, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε παράλληλα ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να παρασυρθεί από την τοξική κομματική αντιπαράθεση, ούτε από πληθωριστικά αιτήματα, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας.

    Σημείωσε ακόμα: «Η κυβέρνηση επιμένει στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο, αντιτάσσοντας στο χειρότερο απρόοπτο την καλύτερη δυνατή λύση».

    «Υλοποιούμε» – είπε- «ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης κατά της ακρίβειας σε ολόκληρη την Ευρώπη», ωστόσο διευκρίνισε πως κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις συνέπειες ενός πολέμου και μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

    «Δεν πρέπει να θυσιάσουμε τις κατακτήσεις του χθες. Δεν πρέπει να υποθηκεύσουμε το κέρδος του αύριο», προειδοποίησε.

    Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:



    ΣΧΟΛΙΑ