• Πολιτική

    Μητσοτάκης από Ινδία: Η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια – Ελάτε να επενδύσετε

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Χαιρετισμό στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία.

    «Δεν υπάρχει η Ελλάδα της κρίσης, είμαστε στην επικαιρότητα για τους σωστούς και όχι για τους λάθους λόγους», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

    «Εκλέχτηκα το 2019 για να φέρω την Ελλάδα σε δημοσιονομική σταθερότητα και το κατάφερα», σημείωσε.

    «Η Ελλάδα είναι στον σωστό δημοσιονομικό δρόμο και αυτό αποτυπώνεται στους επιχειρηματικούς δείκτες», πρόσθεσε.

    Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη των ινδικών επιχειρήσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ειδικά μετά το Brexit. Έτσι δεν προκαλεί έκπληξη ότι έχουμε ήδη ινδικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα», ενώ σημείωσε ότι «το μέλλον της συνεργασίας με την Ινδία είναι λαμπρό».

    «Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην αναζητήσουμε νέα πεδία συνεργασίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να έχουμε και μια απευθείας πτήση ανάμεσα σε Νέο Δελχί ή Βομβάη προς την Ελλάδα. Οι αερογραμμές θα έχουν άμεση ζήτηση αν δημιουργήσουν τέτοιες πτήσεις».

    (Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγείται στο κέντρο ελέγχου του αεροδρομίου του Νέου Δελχί, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία GMR, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ινδία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

     

    «Υπάρχει επίσης ενδιαφέρον σε διάφορους κλάδους, όπως για παράδειγμα στον τομέα της άμυνας. Είμαστε στη διαδικασία μετασχηματισμού της αμυντικής μας βιομηχανίας με βάση τις νέες τεχνολογίες, για τη δημιουργία drones και θαλάσσιων drones. Επίσης υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ των δύο λαών στον τομέα της ναυτιλίας και της ναυπήγησης. Κοινό σημείο επίσης είναι οι φαρμακοβιομηχανίες. Η Ινδία είναι ισχυρή σε αυτό τον τομέα, το ίδιο και η Ελλάδα κυρίως στην παραγωγή γενόσημων φαρμάκων. Υπάρχει κοινός τόπος στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τις ασφάλειες, τη γεωργία… Και φυσικά η τεχνολογία. Η Ινδία αποτελεί ισχυρή δύναμη και η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία ανθεί με “αιχμή” κυρίως το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, οπότε βλέπω συνέργειες εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

    «Έχουμε πολιτική σταθερότητα, έχουμε φύγει από τις χώρες στις οποίες επικράτησε ο λαϊκισμός. Το περασμένο καλοκαίρι συγκέντρωσα υψηλότερα ποσοστά από το 2019 και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας της κυβέρνησης για κοινωνική ευημερία», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

    Και συμπλήρωσε: «Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν δείξει ότι θέλουν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις. Κάνουμε ό,τι έχει κάνει η Ινδία στις ψηφιακές υπηρεσίες».

    «Όταν δημιουργεί κανείς πλούτο οφείλουμε να τον κατανέμουμε με τρόπο ισομερή ώστε κανείς από την κοινωνία να μην αποκλείεται από αυτό», τόνισε.

    «Σας ευχαριστώ και πάλι για την υπηρεσία σας εδώ. Είμαι βέβαιος ότι μιλάμε για αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας. Οι ινδικές επιχειρήσεις θα βρουν γόνιμο έδαφος στην Ελλάδα και το ίδιο συμβαίνει για τις ελληνικές στη χώρα σας», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού:



    ΣΧΟΛΙΑ