• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: Το κράτος οφείλει να υπηρετεί τον λαό και όχι τα ιδιοτελή συμφέροντα μιας κομματικής νομεκλατούρας

    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά. Μόλις μία ημέρα πριν από το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην περιοχή του Πειραιά όπου παρουσίασε το προεκλογικό του πρόγραμμα

    Σκληρή κριτική ενάντια της κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατίας άσκησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας στον Πειραιά, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση της ΝΔ ως την «χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από την περίοδο της Μεταπολίτευσης», ενώ τόνισε ότι «Η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να σώσει το λαό»

    «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της μη ευθύνης. Δέκα εκατομμύρια ατομικές ευθύνες υπήρχαν μέσα στην πανδημία. Μονάχα η ευθύνη του πρωθυπουργού έλειπε. Τα ίδια ακριβώς επιχείρησε να  κάνει και στην τραγική υπόθεση των Τεμπών…Δέκα ημέρες μετά τα Τέμπη προχωρήσανε σε διορισμό εκτός ΑΣΕΠ στον ΟΣΕ, τέκνον αρχισυνδικαλιστών της ΔΑΚΕ. Αυτή είναι η αντίληψή τους για το κράτος.

    Πιστεύουν ότι το κράτος τους ανήκει. Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το κράτος, γιατί πιστεύουμε ότι το κράτος ανήκει στον λαό και οφείλει να υπηρετεί τον λαό και όχι τα ιδιοτελή συμφέροντα μιας κομματικής νομεκλατούρας που εκάστοτε κυβερνά», είπε κάνοντας σκληρή κριτική ενάντια στη ΝΔ με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή 57 επιβατών τον περασμένο Φεβρουάριο.

    «Ο κ. Μητσοτάκης αναλώνεται σε μία μαύρη προπαγάνδα»

    «Ο κ. Μητσοτάκης είτε αναλώνεται σε μία μαύρη προπαγάνδα, που θαρρείς και απευθύνεται σε αδαής και ανθρώπους χωρίς μνήμη. Θέλει να μας πείσει ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα δούμε συμφορές στον τόπο να έρχονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε να κρατήσει τη χώρα στις αγορές, που κατάφερε να αφήσει 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία, κατά τον κ. Μητσοτάκη είναι το κόμμα που αν έρθει θα μας βγάλει από το ευρώ και θα μας χρεωκοπήσει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας και προχώρησε σε ακόμη σκληρότερη κριτική.

    «Ξεχνάει άραγε ο ελληνικός λαός ποιο ήταν το κόμμα και η παράταξη που χρεωκόπησε δυο φορές την οικονομία και τη χώρα; Μία το 2009 αφήνοντας έλλειμμα 15% και μία το 2015 όταν μας άφησαν άδεια ταμεία, κατεστραμμένα τα δημόσια οικονομικά; Δε θα ακολουθήσουμε λοιπόν αυτή την μαύρη προπαγάνδα. Δε θα ακολουθήσουμε αυτή τη λογική που από τη μια θεωρεί τους ανθρώπους κουτούς, από την άλλη του περιφρονεί και δίνει 150 ευρώ στους νέους ανθρώπους για να πάνε να τον ψηφίσουν», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

    «Δεν είναι μονάχα η μαύρη προπαγάνδα που ευτελίζει τον πολιτικό διάλογο. Είναι και η προσπάθεια που προσπαθούν να κάνουν αυτές τις μέρες για να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τάχα κοστίζει 80 δισ. Θέλω όμως να ρωτήσω πόσο στα αλήθεια κοστίζει το πρόγραμμα που εφήρμοσε εδώ και 4 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης. Πόσο κοστίζει η διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας σε ανθρώπινες ζωές; Πόσο κοστίζει η απαξίωση του ΟΣΕ σε ανθρώπινες ζωές; Πόσο κοστίζει η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων σε ζωές; Πόσο κοστίζει η απαξίωση των νέων ανθρώπων που δεν μπορούν να ονειρευτούν σε αυτόν τον τόπο και φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό; Πόσο κοστίζουν όλα αυτά;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

    Όσον αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πρόγραμμά του έχει κόστος. «Ναι έχει κόστος. Θα κοστίσει ακριβά στα funds, που δε θα μπορέσουν να κερδοσκοπήσουν βγάζοντας στον πλειστηριασμό τα σπίτια της μεσαίας τάξης των αδύναμων ανθρώπων. Το πρόγραμμά μας θα κοστίσει ακριβά στις εταιρείες ενέργειας που έχουν βγάλει πάνω από 6 δισεκατομμύρια υπερκέρδη και θα κοπεί αυτό το πάρτυ. Θα κοστίσει το πρόγραμμά μας σε αυτούς τους εργοδότες που μαζεύουν τους εργαζόμενους δίπλα στους υπουργούς και τους απειλούν ότι αν δεν ψηφίσουν τη ΝΔ, θα χάσουν τις απευθείας αναθέσεις που ήταν πάνω από δέκα δισεκατομμύρια. Θα κοστίσει σε κάποιους το πρόγραμμά μας αν εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί με τη στήριξη του ελληνικού λαού», ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας.

    «Ζητάμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο Συμβόλαιο αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει 11 άρθρα. Κλείνοντας την ομιλία του στον Πειραιά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «Το δίλημμα της κάλπης τελικά είναι ένα. Μητσοτάκης ξανά ή αλλαγή; Μητσοτάκης ξανά ή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία; Πρώτος και με διαφορά για να ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή. Είμαι βέβαιος ότι η απάντηση η δική σας και της πλειοψηφίας στην κάλπη θα είναι ΣΥΡΙΖΑ πρώτος. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, νίκη της δημοκρατίας. Νίκη του λαού μας για να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη ξανά σε αυτόν τον τόπο».

    Δείτε εδώ όλη την ομιλία του κ. Τσίπρα στον Πειραιά:

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξης Τσίπρας: Τα 11 άρθρα του Συμβολαίου Αλλαγής



    ΣΧΟΛΙΑ