• Πολιτική

    Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Το εκλογικό δίλημμα είναι «δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στο καθεστωτισμό»

    • NewsRoom
    Ανδρουλάκης

    Νίκος Ανδρουλάκης


    Την πρώτη του ομιλία στη ΔΕΘ ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

    Με διπλή επίθεση, τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μια «αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι στοίχημα του ΠΑΣΟΚ «στις επόμενες εκλογές είναι να επιλέξουν οι πολίτες θετικά ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα» και να μην είναι «εγκλωβισμένοι μεταξύ δύο κακών».

    Υπογράμμισε, δε, ότι το εκλογικό δίλημμα δεν είναι «Μητσοτάκης ή χάος», όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά «δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στο καθεστωτισμό».

    Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού για «πολιτική τερατογέννεση», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στην κυβέρνηση για να «ανταποδώσει» λέγοντας: «Έχετε ακούσει για την Αποστασία; Έχετε ακούσει για το Ειδικό Δικαστήριο για τον Ανδρέα Παπανδρέου;», ενώ κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμνημονιακή στάση που τήρησαν τα πρώτα χρόνια με αποτέλεσμα να διχάσουν τον ελληνικό λαό.

    «Κοινή παράμετρος είναι ότι πάντα στόχος τους ήταν η Δημοκρατική Παράταξη και γι’ αυτό δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Υπάρχει ιστορική μνήμη» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

    Σημείωσε, ακόμη, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα παίξει με τους θεσμούς», ενώ σχολιάζοντας το τρίπτυχο σύνθημα της κυβέρνησης «Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα» ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για «ασυνέπεια, πισωγύρισμα, αστάθεια».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για προσπάθεια να κρατήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων στο σκοτάδι και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει το απόρρητο για τους λόγους παρακολούθησής του.



    ΣΧΟΛΙΑ