Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Στα σφοδρά πυρά που εξαπολύει τις τελευταίες ώρες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για τις διώξεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε βάρος τεσσάρων εν ενεργεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά είκοσι δύο κατηγορουμένων, απάντησαν κυβερνητικές πηγές.

Με σκληρό τόνο το Μαξίμου απαντά στον Κώστα Τσουκαλά πως «όσο το ΠΑΣΟΚ αλλοιώνει την πραγματικότητα, τόσο θα υποχωρεί στις μετρήσεις».

1

Και συνεχίζει:

Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την 1/4/2026 δήλωσε επί λέξει:

«*Η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας συνιστά μια σοβαρή εξέλιξη*. Αναμένουμε τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση για κάθε περίπτωση ξεχωριστά».

Δηλαδή, το αυτονόητο σε μια χώρα όπου ισχύει η αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Αντιθέτως το κόμμα του μίλησε για «κυβέρνηση υποδίκων» προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Θα ζητήσουν στο ΠΑΣΟΚ συγγνώμη από τους 9 βουλευτές που «κρέμασαν στα μανταλάκια» και οι οποίοι τώρα απηλλάγησαν;

ΠΑΣΟΚ: «Το σκάνδαλο είχε γαλάζιο χρώμα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Τσουκαλάς, υποστήριξε ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποδεικνύει πως «το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν γαλάζιο και οργανώθηκε από τους εκλεκτούς του Πρωθυπουργού».

Όπως ανέφερε, εκτός από τους τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ, στις διώξεις περιλαμβάνονται επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρώην γενικός διευθυντής Άμεσων Ενισχύσεων και δύο πρώην περιφερειακοί διευθυντές του Οργανισμού.

«Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο», δήλωσε, τονίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας έχει πληρώσει βαρύ τίμημα εξαιτίας του πελατειασμού και της διαφθοράς.

Απαντώντας, παράλληλα, στις αιχμές της κυβέρνησης προς την αντιπολίτευση, διερωτήθηκε: «Συγγνώμη γιατί; Που σας αποκαλύψαμε;», κάνοντας λόγο για κυβερνητική αλαζονεία και προσθέτοντας πως «μετά την ύβρη, έρχεται η νέμεσις».

Οι δηλώσεις Μαρινάκη

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι η αρχειοθέτηση των υποθέσεων επτά βουλευτών διαψεύδει την αντιπολίτευση, η οποία -όπως είπε- είχε προεξοφλήσει την ενοχή τους, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων».

«Πριν από κάποιους μήνες η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε την άρση της ασυλίας τους. Η αντιπολίτευση, με πρώτη την αξιωματική αντιπολίτευση, μιλούσε για “κυβέρνηση υποδίκων”, προεξοφλώντας την έκβαση της υπόθεσής τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν εάν προτίθενται να ζητήσουν συγγνώμη από τα πρόσωπα των οποίων οι υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε επίσης ότι είχαν προηγηθεί οι αρχειοθετήσεις των υποθέσεων που αφορούσαν τον υφυπουργό Εξωτερικών Τάσο Χατζηβασιλείου και τον βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου, υποστηρίζοντας ότι η αντιπολίτευση επιχείρησε να μετατρέψει μια δικαστική διαδικασία σε εργαλείο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τέλος, έκανε λόγο για συστηματική «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», επισημαίνοντας ότι η μετατροπή της δημόσιας συζήτησης σε «ένα απέραντο δικαστήριο» υπονομεύει τους θεσμούς, τη Δικαιοσύνη και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δημοκρατία

 

Διαβάστε επίσης 

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποκαθιστά την αλήθεια ως προς το πρόσωπό μου

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρά πυρά Τσίπρα, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διώξεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και τις δηλώσεις Μαρινάκη περί συγγνώμης

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη για τις αθλιότητες; – Έντιμοι πολιτικοί διασύρθηκαν επί εβδομάδες