ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Πάμε να γίνουμε Ευρώπη», αυτό θεωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης ότι είναι το μήνυμα που θα δοθεί με τον νέο ΚΟΚ, σχολιάζοντας το ζήτημα της οδικής κουλτούρας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αναφέρθηκε στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Αναφερόμενος στην έννοια της υποτροπής, εν όψει της συζήτησης του νέου ΚΟΚ που ξεκινά αύριο, Τρίτη 3 Ιουνίου 2025 στις Επιτροπές της Βουλής, ο κ. Κυρανάκης εξήγησε ότι η λογική είναι να μειωθούν τα όρια ταχύτητας στον αστικό ιστό αγγίζοντας τα 30χλμ.
Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε σε μία σειρά μέτρων με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Ο κ. Κυρανάκης επεσήμανε ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουν εγκατασταθεί 380 κάμερες οι οποίες θα καταγράφουν τυχόν παραβάσεις, με τον αριθμό των καμερών να αυξάνεται σταδιακά.
Όπως είπε, κάμερες θα υπάρχουν και από τις 2 πλευρές του δρόμου, για να υπάρχει σύγκριση στην κίνηση του οχήματος που έχει προβεί σε παραβάσεις.
Στόχος μεταξύ άλλων είπε, είναι να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα, επαναφέροντας το μέτρο που είχε προτείνει τα ταξί να μεταφέρουν με μειωμένο κόμιστρο το Σαββατοκύριακο, επιβάτες που έχουν ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο κατανάλωσης αλκοόλ κατά τη βραδινή τους έξοδο.
Παράλληλα, τόνισε ότι στις τουριστικές περιοχές θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και θα δοθούν πρόστιμα στις επιχειρήσεις rent a car, που δε θα δίνουν στους επιβαίνοντες τα απαραίτητα κράνη για τις ασφαλείς μετακινήσεις τους
«Δε φτάνει μόνο ο ΚΟΚ και τα πρόστιμα»
Παράλληλα, ο κ. Κυρανάκης υπογράμμισε ότι δε φτάνει μόνο ο νέος ΚΟΚ και τα πρόστιμα για να επιτευχθεί ο στόχος της οδικής ασφάλειας.
Την ίδια ώρα, ερωτηθείς για τις λεωφορειολωρίδες και τα ταξί, ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι δε θα μείνει κάτι από αυτή την κόντρα με το ΣΑΤΑ. Υποστήριξε δε, ότι δεν έχει γίνει συγκοινωνιακή μελέτη για την ελεύθερη διέλευση των έμφορτων ταξί στις λεωφορειολωρίδες, αλλά ο ΟΑΣΑ του έχει καταθέσει εισήγηση να απαγορευτούν πλήρως από αυτές τα ταξί.
«Νιώθω απεριόριστο σεβασμό σε όσους έχουν βάλει το λεωφορείο στον τρόπο ζωής τους… Μας κάνουν χάρη όσοι δεν παίρνουν τα αυτοκίνητα ή δεν έχουν αυτοκίνητα. Είναι καθήκον μου να κάνω την καθημερινότητά τους καλύτερη».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με χώρες τις Ευρώπης στις οποίες επιτρέπεται η διέλευση των ταξί, ο κ. Κυρανάκης είπε ότι όπου υπάρχουν λεωφορειολωρίδες δεν σταματούν τα ταξί όπου να ‘ναι και ότι υπάρχουν ειδικές λωρίδες στις οποίες επιτρέπεται η κίνησή τους,
Μάλιστα, αναφέρθηκε στην υποχώρησή του τα ταξί να αφήνουν επιβάτη εντός των λεωφορειολωρίδων, αλλά πίσω από λεωφορεία, όπως επίσης πλέον θα επιτρέπονται τα οχήματα των ΑΜΕΑ και τα ταξί μηδενικών ρύπων.
Όχι στα πατίνια σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας
Αναφερόμενος στα πατίνια, ο κ. Κυρανάκης εξήγησε ότι απαγορεύονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και ότι όπου γίνεται αυτό κατά παράβαση, θα επιβάλλεται πρόστιμο στους αναβάτες τους, κρίνοντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί με τις κάμερες και εξηγώντας ότι τα πατίνια μπορούν να κινούνται σε οποιοδήποτε δρόμο κάτω των 50χλμ.
Παράλληλα, ο κ. Κυρανάκης αναμένει να λάβει και τη μελέτη βιωσιμότητας που έχει ζητήσει από τον ΟΑΣΑ για 24ωρο μετρό το Σαββατοκύριακο. «Από Σεπτέμβρη θα έχουμε καλά νέα…», είπε προσθέτοντας «Όποια αλλαγή κάνουμε, γίνεται μαζί με τους εργαζομένους. Ενθαρρύνω τους εργαζομένους να μιλούν για τα ζητήματα ασφαλείας».
«Τα κόμματα δεν δικάζουν»
Ερωτηθείς για την προανακριτική για το δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Κυρανάκης σχολίασε «Τα κόμματα δεν δικάζουν. Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει τι υπάρχει και θα προσθέσει ό,τι κρίνει», προσθέτοντας ότι η αναθεώρηση του άρθρου 86 θα είναι κομβικής σημασίας.
Τέλος, ο κ. Κυρανάκης επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει γίνει γνωστό, είναι υπέρ της διερεύνησης ποινικών ευθυνών για τους βουλευτές της.
Διαβάστε επίσης:
Εριουργία Τρία Άλφα: Εγκρίθηκε η μεταφορά των μετοχών στην Κύρια Αγορά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρίσεις πανικού: Πώς εκδηλώνονται, ο κρυφός κίνδυνος – Εξηγεί ο αν. καθ. Ψυχιατρικής Β. Μασδράκης
- Μαρίνα Εφραίμογλου: Πώς η επένδυσή της στον Μυστρά φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου wellness
- Η Αττική Οδός πυροδοτεί τα κέρδη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Άλμα στα μεγέθη του α’ τριμήνου 2025
- Όλη η αλήθεια για το μπάσκετ και το ΜΜ, τι συμβαίνει σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AKTOR, o γιαπωνέζος (wanna be) πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού, τα 4 νέα πλοία του Πολέμη, και ένα quiz με την άφιξη του Τράμπ στην Ελλάδα
