• Πολιτική

    Κρίσιμη συνεδρίαση για το «Ποτάμι» – Φεύγει ή μένει στο Κίνημα Αλλαγής;

    Θεοδωράκης


    Εσωτερικός αναβρασμός επικρατεί στο “Κίνημα Αλλαγής” μετά τη συμφωνία για τα Σκόπια, με τη  Φώφη Γεννηματά να αντιδρά στη συμφωνία και τον Σταύρο Θεοδωράκη  να την υπερασπίζεται. Αυτή την ώρα συνεδριάζει διευρυμένη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, προκειμένου να αποφασίσει την παραμονή ή όχι του κόμματος στο ΚΙΝΑΛ.

    Προηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονος διάλογος με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά το πρωί του Σαββάτου, δηλαδή πριν από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση μομφής της Ν.Δ. εναντίον της κυβέρνησης.

    Η κ. Γενημματά είχε ζητήσει από τον κ. Θεοδωράκη να συνταχθεί «με τη γραμμή της πλειοψηφίας» του ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση στη Βουλή. Ο επικεφαλής του Ποταμιού προέβαλε αντιρρήσεις, κατηγορώντας την κ. Γενημματά ότι λαμβάνει «μόνη της» τις αποφάσεις.

    Η αποψινή άτυπη συνεδρίαση μπορεί να μην καταλήξει σε κάποια ανακοίνωση, ωστόσο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον που θα έχει αυτή η κοινή συμπόρευση ή αν ακόμη μπορεί να θεωρηθεί και ως «προάγγελος» αποχώρησης.

    Σε σημερινή του συνέντευξη και ερωτηθείς εάν το Ποτάμι θα αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογραμμίζει «είμαστε από τους συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής. Δεν θα μείνουμε όμως για να σιγουρέψουμε το μέλλον μας. Θα μείνουμε μόνο αν αυτή η ένωση δυνάμεων εγγυάται τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θέλουμε. Φοβούμαι όμως ότι οι τελευταίες αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα αλλά και ο τρόπος που λαμβάνονται κινούνται στον αντίποδα της κοινής μας δέσμευσης – όλων μας, και της Φώφης Γεννηματά – ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ plus».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας βάφτισε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποτάμι: Θα ψηφίσουμε υπέρ της πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άνω-κάτω το ΚΙΝΑΛ: Για αποχώρηση ετοιμάζεται ο Θεοδωράκης



    ΣΧΟΛΙΑ