• Πολιτική

    Κουβέλης: Δεν υπάρχει κανένα βίντεο που να δείχνει Τούρκους να κατεβάζουν ελληνικές σημαίες

    • NewsRoom


    Την θέση ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει σχετικό βίντεο που να δείχνει Τούρκους στρατιώτες να κατεβάζουν την ελληνική σημαία από βραχονησίδες στο Αιγαίο διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Κουβέλης απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ.

    Ερωτηθείς για τις εν λόγω δηλώσεις ο κ.Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το δημοσίευμα και πως δεν υπάρχει σχετικό βίντεο. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε «βήμα καλής θέλησης» το πρώτο σκέλος της συνέντευξης του Τούρκου προέδρου, υπογραμμίζοντας πως αυτό το βήμα αναιρείται με το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης, στο οποίο ο Ερντογάν μιλάει για ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους Έλληνες στρατιωτικούς, μετατρέποντάς τους σε ομήρους και εργαλείο πίεσης προς την Ελλάδα.

    «Πρόκειται για ανόμοιες περιπτώσεις καθώς οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κάνει κάποια παρανομία, ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο και δικάστηκαν με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο» επεσήμανε ο κ. Κουβέλης.

    Ως προς τα θέματα της οικονομίας, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι υπάρχουν σκληροί όροι αλλά η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, το παλεύει και διεκδικεί καθαρή έξοδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σύμβουλος Ερντογάν: Kατεβάσαμε όλες τις ελληνικές σημαίες από τις βραχονησίδες (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η (καθυστερημένη) απάντηση Μαξίμου σε Ερντογάν: «Απαράδεκτη και απορριπτέα» η πρόταση για ανταλλαγή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ερντογάν: «Δώστε μας τους 8 και θα μιλήσουμε για τους 2 Έλληνες»



    ΣΧΟΛΙΑ